36 de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi din Gaza şi vor fi aduși la Bucureşti. „Sunt în siguranță”

0
Publicat:

36 de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi marţi din Fâşia Gaza şi se îndreaptă spre Cairo, de unde vor fi transportaţi la Bucureşti, împreună cu cetăţenii români, deplasarea în România se va face cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul român al Afacerilor Externe, a anunţat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu. FOTO Facebook
Maia Sandu. FOTO Facebook

Ulterior, persoanele evacuate vor fi preluate cu un autocar pus la dispoziţie de autorităţi.

„Avem vești bune. După o perioadă plină de incertitudine și negocieri, 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați și sunt în siguranță. Cetățenii noștri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah și acum se îndreaptă către Cairo. Sunt recunoscătoare tuturor celor care au lucrat fără odihnă la acest proces complex de evacuare: angajații ambasadelor noastre din Israel și Turcia, ultima acreditată prin cumul în Egipt, echipa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, colegii din celelalte instituții implicate, precum și partenerii noștri strategici, România, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Grație acestui efort comun, cetățenii noștri sunt în siguranță”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

„Vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români”

Preşedinta Republicii Moldova a precizat că cei 36 de cetăţeni moldoveni sunt în grija funcționarului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene care i-a preluat la punctul de trecere.

„Li se asigură tot sprijinul necesar, inclusiv asistența consulară și organizarea etapei următoare a călătoriei lor spre Republica Moldova. Din Cairo cetăţenii noștri vor fi transportați la București, împreună cu cetățenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, iar ulterior preluați cu un autocar pus la dispoziție de autorități. Mă bucur mult că sunt în siguranță. Le doresc un drum ușor și îi așteptăm acasă”, a mai spus Maia Sandu.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a anunţase în cursul dimineţii că a primit aprobarea autorităţilor israeliene şi egiptene privind evacuarea cetăţenilor moldoveni din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Rafah, potrivit Agerpres.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite