Un comandant al unei grupări pro-Iran, ucis într-o lovitură americană la Bagdad VIDEO

0
Publicat:

  Un înalt comandant al Brigăzilor Hezbollah, un influent grup armat irakian pro-Iran, a fost ucis miercuri seară de o lovitură americană care i-a vizat vehiculul în capitala irakiană, Washingtonul acuzându-l că a fost implicat în planificarea unor atacuri împotriva soldaţilor săi în Orientul Mijlociu, notează AFP.

  Această nouă lovitură la Bagdad, la aproape o săptămână după bombardamentele americane din Irak şi Siria, a avut loc în contextul în care Washingtonul s-a angajat să continue represaliile împotriva grupărilor armate pro-Iran: un atac cu dronă pe 28 ianuarie a ucis trei soldați americani în mijlocul deșertului iordanian, la frontiera cu Siria, scrie Agerpres.

Abu Baqir al-Saadi, un înalt comandant al Brigăzilor Hezbollah - Kataib Hezbollah în arabă - a fost ucis miercuri în atacul american, a anunţat grupul într-un comunicat. El era însărcinat cu „dosarul militar" din Siria, a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial al acestei influente facţiuni.

Trei persoane au murit în atacul asupra vehiculului. Foto Captură video YouTube
Trei persoane au murit în atacul asupra vehiculului. Foto Captură video YouTube

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a confirmat o lovitură în Irak, precizând că a ucis „un comandant al Kataib Hezbollah direct responsabil de planificarea şi participarea la atacuri împotriva forţelor americane din regiune".

  „Statele Unite vor continua să întreprindă acţiunile necesare pentru a-i proteja pe ai noştri", potrivit comunicatului care indică faptul că Washingtonul îi va trage la răspundere pe „toţi cei care ameninţă securitatea forţelor noastre".

În total, trei persoane - „doi şefi" ai Brigăzilor Hezbollah şi şoferul acestora - au murit în atacul asupra vehiculului, a declarat pentru AFP un oficial de securitate irakian, sub protecţia anonimatului.

Clasificate drept grup „terorist" de către Washington şi vizate de sancţiuni, Brigăzile Hezbollah au fost deja în ultimele săptămâni ţinta unor atacuri americane în Irak. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite