Cinci morți, inclusiv civili, în atacuri israeliene asupra Siriei VIDEO

0
Publicat:

Loviturile israeliene în regiunea Homs din centrul Siriei s-au soldat cu cinci morţi, dintre care trei civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), Ministerul sirian al Apărării citând un număr nespecificat de civili ucişi sau răniţi, transmite AFP.

Cinci persoane au fost ucise, inclusiv trei civili - un bărbat, un copil şi o femeie -, iar alte şapte au fost rănite în loviturile israeliene asupra cartierului Hamra din oraşului Homs, a declarat pentru AFP, la Beirut, directorul OSDH, Rami Abdel Rahman, scrie Agerpres.

Ministerul sirian al Apărării a indicat că „inamicul israelian a efectuat lovituri aeriene din regiunea de la nord de Tripoli (Liban), vizând mai multe ţinte în oraşul Homs şi împrejurimile acestuia (...) ucigând şi rănind mai mulţi civili”.  

 Statele Unite au atacat grupări susţinute de Iran în Siria şi în Irak. FOTO Profimedia (Arhivă)
Statele Unite au atacat grupări susţinute de Iran în Siria şi în Irak. FOTO Profimedia (Arhivă)

Televiziunea de stat siriană a difuzat imagini în care salvatorii sapă printre dărâmăturile a ceea ce pare a fi o clădire prăbuşită şi transportă o persoană pe o targă.

Potrivit lui Abdel Rahman, clădirea afectată din Homs s-a prăbuşit complet.

De la începutul războiului civil sirian în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în Siria, vizând în principal forţele pro-iraniene, în special mişcarea islamistă libaneză Hezbollah aliată cu regimul sirian, precum şi armata siriană.

Aceste atacuri s-au intensificat de la începutul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aliată al Hezbollah-ului. În luna ianuarie, atacurile israeliene în apropiere de Damasc au ucis opt persoane, inclusiv luptători pro-iranieni, potrivit OSDH.

Israelul îşi confirmă rareori astfel de atacuri, dar a spus în repetate rânduri că nu va permite Iranului, care sprijină guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, să îşi extindă prezenţa în Siria.

Săptămâna trecută, Statele Unite au atacat grupări susţinute de Iran în Siria şi în Irak, ucigând câteva zeci de persoane, ca răzbunare pentru un atac împotriva trupelor sale din Iordania, în care au murit trei americani. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite