În raidul israelian asupra Damascului numărul morţilor a ajuns la 13; cinci dintre aceștia sunt iranieni

0
Publicat:

Un număr de 13 persoane, inclusiv cinci consilieri ai Gardienilor Revoluţiei, au fost ucise sâmbătă, la Damasc, într-un atac aerian pus pe seama Israelului, potrivit unui nou raport furnizat duminică seara de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), transmite AFP.

siria israel foto activistpost.com

"Bilanţul a crescut la 13", a spus ONG-ul cu sediul în Regatul Unit şi cu o vastă reţea de surse în Siria devastată de război, revizuind în sus numărul morţilor. Atacul a vizat şi a distrus o clădire cu patru etaje din cartierul Mazze (vest), unde avea loc o întâlnire a unor lideri pro-iranieni, potrivit acestei surse.

Potrivit Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, cinci dintre "consilierii lor militari" şi "membri ai forţelor siriene" au fost ucişi în atacul efectuat, potrivit acestora, cu "avioane de luptă". Presa iraniană a menţionat printre victime pe "generalul Sadegh Omidzadeh, şeful serviciilor de informaţii în Siria pentru Forţa Quds", unitatea de elită responsabilă de operaţiunile externe ale Iranului. Această informaţie nu a fost confirmată oficial. Şapte luptători pro-iranieni, inclusiv patru sirieni, doi libanezi şi un irakian, s-au numărat printre cei ucişi, anunţase anterior OSDH.

Iranul a dat vina pentru atac pe Israel şi a promis că se va răzbuna. Israelul nu a reacţionat la aceste acuzaţii. În ultimele săptămâni, Israelul a fost acuzat că a ucis, în cadrul unor operaţiuni ţintite, un înalt oficial iranian în Siria şi numărul doi al Hamas în Liban, stârnind temeri de extindere a războiului său împotriva Hamas în Fâşia Gaza.  

De la începutul războiului în Siria, în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene care au vizat în principal forţele pro-iraniene, inclusiv Hezbollah-ul libanez, aliaţi ai regimului sirian, precum şi armata siriană. Israelul, care recunoaşte rareori responsabilitatea operaţiunilor sale în Siria, afirmă că nu va permite Iranului să îşi extindă prezenţa în Siria. Schimburi de focuri au avut loc zilnic, din 7 octombrie, la graniţa israeliano-libaneză între Hezbollah şi armata israeliană.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite