Arabia Saudită a transmis că nu vor exista relații diplomatice cu Israelul fără un stat palestinian independent

0
Publicat:

Arabia Saudită a transmis Statelor Unite că nu vor exista relaţii diplomatice cu Israelul decât dacă va fi recunoscut un stat palestinian independent în graniţele din 1967 cu Ierusalimul de Est, iar operațiunea israeliană asupra Fâşiei Gaza încetează, potrivit unei declaraţii făcute miercuri de Ministerul saudit de Externe, informează Reuters, scrie Agerpres.

Arabia Saudită FOTO: Shutterstock
Arabia Saudită FOTO: Shutterstock

Marţi, purtătorul de cuvânt al Securităţii Naţionale a Casei Albe, John Kirby, a declarat că administraţia Biden a primit răspunsuri pozitive, potrivit cărora Arabia Saudită şi Israelul sunt deschise să continue discuţiile despre normalizarea relaţiilor bilaterale.

Regatul saudit a comunicat această declaraţie pentru a-şi afirma poziţia fermă faţă de Statele Unite cu privire la problema palestiniană, în lumina comentariilor atribuite lui Kirby, a precizat ministerul.

Discuțiile ca Israelul şi Arabia Saudită să îşi normalizeze în mod oficial legăturile sunt în desfășurare de când saudiţii au consimţit tacit ca vecinii din Golf, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, să stabilească legături cu Israelul, în 2020.

Arabia Saudită a îngheţat planurile susţinute de SUA cu privire la normalizarea legăturilor cu Israelul, au declarat pentru Reuters surse cunoscătoare ale viziunii conducerii de la Riad în octombrie 2023, pe măsură ce războiul dintre gruparea palestiniană Hamas şi forţele israeliene a escaladat. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite