Zelenski: „Nu există loc în Bahmut care să nu fie acoperit de sânge”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, miercuri, că „doar câțiva civili” au mai rămas în orașul Bahmut, relatează AFP, conform Agerpres

Zelenski a afirmat că în Bahmut mai locuiesc „doar câțiva civili”. FOTO Profimedia
Zelenski a afirmat că în Bahmut mai locuiesc „doar câțiva civili”. FOTO Profimedia

Anul trecut, 70.000 de persoane locuiau acolo. Acum, doar câţiva civili au mai rămas", se arată într-o postare publicată pe Facebook de liderul de la Kiev, fără a menționa câți civili se mai află încă în Bahmut. 

Armata rusă și mercenarii din grupul Wagner încearcă încă din vară, până în prezent fără succes, să pună stăpânire pe orașul Bahmut, cu prețul unor pierderi semnificative de ambele părți și al unor distrugeri considerabile. 

Nu există loc (în oraşul Bahmut) care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu răsune teribilul vuiet al artileriei", a afirmat președintele Ucrainei. 

Jurnaliști ai AFP, care au vizitat orașul Bahmut de mai multe ori în ultimele săptămâni, au remarcat condițiile de viață foarte grele. În prezent, orașul nu are acces nici la apă, nici la electricitate. 

Volodimir Zelenski, a efectuat, marți, 20 decembrie, o vizită în orașul Bahmut. După ce a vizitat orașul, liderul de la Kiev s-a deplasat la Washington pentru o întrevedere cu omologul său american Joe Biden. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite