Uleiul de cocos scade colesterolul şi „topeşte“ grăsimea abdominală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au descoperit că uleiul de nucă de cocos ajută la reducerea în greutate şi la scăderea colesterolului. Pentru că are şi alte beneficii pentru sănătate, ar trebui să-l incluzi în dieta zilnică.

În cadrul cercetării, 40 de femei au fost împărţite în două grupuri. Participantele din primul grup au primit un supliment alimentar cu soia, pe când cele din celălalt grup, ulei de nucă de cocos. Persoanelor în cauză li s-a cerut să meargă 50 de minute pe zi şi să consume o dietă hipocalorică echilibrată.

Care au fost rezultatele studiului

După numai o săptămână, participanţii care au primit suplimentele cu ulei de nucă de cocos au observat o reducere în circumferinţa taliei. La celălalt grup s-a observat o creştere a colesterolului rău (LDL), în timp ce colesterolul bun (HDL) a scăzut. Cercetatorii au remarcat că includerea uleiului de nucă de cocos ajută în procesul de slăbire şi nu declanşează dislipidemie (modificare, în exces sau în deficit, a concentraţiei lipidelor sangvine).

Legătura dintre colesterolul mărit şi bolile de inimă

De-a lungul ultimilor 60 de ani, s-a crezut că grăsimile saturate cauzează creşterea colesterolului şi apariţia bolilor de inimă. În prezent, sunt mulţi cei care încearcă să înlocuiască grăsimile saturate, cum este uleiul de nucă de cocos, cu uleiuri vegetale polinesaturate, precum uleiul de soia. Acest sfat greşit se reflectă în prezent în statisticile legate de bolile de inimă.

              AFLĂ CUM POŢI DIMINUA COLESTEROLUL CU ULEI DE COCOS AICI.

Dieta cu ulei de cocos te ajută să slăbeşti sănătos
Reţete pentru combaterea varicelor

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite