Trucuri eficiente ca să ai succes în dietă

0
0

Îţi doreşti să scapi de câteva kilograme în plus, dar dietele pe care le-ai încercat nu au dat rezultate? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să duci la bun sfârşit planul de atac împotriva kilogramelor.

În cele mai multe cazuri, vinovate pentru eşecul în procesul de slăbire este stilul de alimentaţie modern, bazat pe mâncare procesată, semipreparate şi produse de tip fast-food.

Preferate de tot mai multe persoane, preparatele de tip fast-food sunt sărace în nutrienţi şi sunt considerate adevărate „bombe“ calorice.

Urmează sfaturile de mai jos şi vei scăpa de „colăcei“ şi de surplusul de grăsime!

1.    Nu sări peste nicio masă a zilei. Este foarte important să iei în fiecare zi trei mese principale şi să consumi două gustări compuse din fructe şi legume, salate simple, iaurturi dietetice.

2.    Fiecare mic dejun trebuie să conţină cereale integrale, lactate şi ouă. Prima masă a zilei trebuie să fie cea mai bogată şi să reprezinte jumătate din cantitatea zilnică de mâncare ingerată. Foarte important: ia micul dejun până în ora 10.00 dimineaţa.

3.    Pentru masa de prânz alege alimente bogate în glucide, ca să ai energie pentru cele mai importante activităţi de peste zi. Ia în calcul că, până seara, glucidele se vor consuma şi nu vor avea când să se depună în „zonele-problemă“. 

La cină se recomandă consumul de alimente bogate în proteine, precum este carnea slabă, preparată la grătar. Specialiştii în nutriţie spun că în timpul somnului apare vârful de activitate al hormonului de creştere, care se poate manifesta prin hrănirea lui cu proteine. Acestea favorizează şi arderile ţesutului gras.

4.    Atunci când ţii o dietă, indiferent care, ai grijă să nu-ţi lipsească din meniu fructele şi legumele proaspete, sucul obţinut din lămâi proaspete şi carnea slabă preparată la grătar.

5.    De asemenea, în timpul curei de slăbire uită de băuturile alcoolice, pentru că au multe calorii, şi de glucidele care se găsesc în făinoase şi prăjeli.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite