Murăturile: indicaţii şi contraindicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Murăturile conţin fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru sănătate Mai mult, ptin fermentare, murăturile se „îmbogăţesc” cu probiotice, care îmbunătăţesc digestia. Totuşi, ele trebuei consumate cu moderaţie de cei cu hipertensiune sau boli renale.

Cele mai sănătoase murături sunt cele preparate în casă, din apă şi sare neiodată, păstrate în vase de sticlă. Este recomandat ca murăturile cu oţet să fie consumate cât mai rar, deoarece doar murăturile cu sare conţin acizi lactici.

Fiecare tip de murături este indicată unei afecţiuni. De exemplu, castraveţii au proprietatea de a scădea colesterolul, conopida are rolul de a încetini procesul de îmbătrânire, iar roşiile verzi combat virusurile.

Întăresc sistemul imunitar

Întrucât au probiotice, murăturile sunt benefice pentru persoanele care fie se confruntă cu dezechilibrul florei intestinale şi cu imunitate scăzută, fie după un aport de medicamente antiinflamatoare sau antibiotice. De asemenea, sunt indicate celor cărora li se administrează chimioterapie sau radioterapie.

Descoperă pe clicksanatate.ro cine trebuie să consume cu precauţie murături

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite