Dieta cu grăsimi şi proteine: mănânci de toate şi slăbeşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de alte diete de slăbit, dieta cu grăsimi şi proteine, cunoscută şi sub denumirea de ketogenică, este la polul opus: aport mare de grăsimi, mediu de proteine şi foarte scăzut de carbohidraţi, fiind folosită în special în scop medical (controlul crizelor epileptice la persoanele care nu răspund tratamentului medicamentos).

Astfel, în loc să ardem glucoză şi să stocăm grăsimi, vom arde grăsimi. Pentru că asta să se întâmple, trebuie limitate glucidele din dietă la maxim 50 grame pe zi.

Dieta keto înseamnă că din totalul caloriilor, 5% provin din glucide, 30% din proteine şi 65% din grăsime. Se pot pierde destul de multe kilograme.

Nu este neobişnită o pierdere de 3-4 kilograme în prima săptămână, reprezentând apă şi glicogen. Ulterior, se trece la arderea grăsimilor. Procesul este accelerat de efort intens de tip sprint sau sală de forţă.

Iată ce presupune mai exact dieta cu grăsimi şi proteine!

Dieta cu grăsimi şi proteine - pregătirea dietei ketogenice

Începe programul cu un set complet de analize medicale. Doar după ce te asiguri că organismul tău este sănătos poţi trece la pasul următor.

Cumpără-ţi un cantar pentru alimente cu o precizie de 1 gram. Îţi va fi foarte util în primele săptămâni, apoi îl poţi face cadou unui prieten.

Descoperă pe clicksanatate.ro cum se ţine dieta şi câte kilograme slăbeşti

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite