Cel mai sănătos regim alimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru al şaselea an consecutiv, DASH este desemnat cel mai bun regim din lume  FOTO Arhivă
Pentru al şaselea an consecutiv, DASH este desemnat cel mai bun regim din lume  FOTO Arhivă

Care este regimul cel mai benefic pentru sănătate? Pentru al şaselea an consecutiv, regimul DASH este desemnat de US News & World Report, care realizează un clasament anual, drept cel mai sănătos mod de alimentaţie din lume.

DASH înseamnă „Dietary Approaches to Stop Hypertension“. În traducere: regim alimentar pentru reducerea hipertensiunii. Ei bine, pentru al şaselea an consecutiv, DASH este laureat pentru cel mai bun regim la toate categoriile.

Acest clasament este stabilit în fiecare an de revista americană US News & World Report. În acest an, un panel de experţi şi-au dat verdictul, după ce au analizat pe toate părţile nu mai puţin de 38 de regimuri dintre cele mai populare şi cunoscute în lume.

DASH s-a consacrat ca fiind cel mai sănătos regim la toate categoriile: pierderea în greutate, anti-diabet, alimentaţie sănătoasă, protejarea inimii etc. Cu alte cuvinte, DASH este un regim benefic atât pentru protejarea sănătăţii prin alimentaţie, cât şi pentru obţinerea unei greutăţi normale a corpului.

Ce alimente cuprinde regimul DASH

Regimul DASH este recomandat pentru prevenţia şi lupta contra hipertensiunii arteriale. Acest mod de alimentaţie se bazează în mod special pe legume, fructe şi cereale şi pe reducerea cantităţii de sare şi de alimente sărate din meniul zilnic.

O farfurie de tipul DASH trebuie să conţină nutrienţi ca potasiu, proteine (din ouă, peşte, carne de pasăre şi carne roşie) şi fibre, cruciale pentru a preveni şi a micşora hipertensiunea arterială. O componentă esenţială este consumul de fructe şi legume (cel puţin 4-5 porţii zilnic), cereale şi lactate degresate. Şi, evident, fără solniţa de sare, pe masă.

Şi o recomandare nu mai puţin importantă: beţi 2 litri de apă pe zi.

Cei care respectă regimul DASH vor obţine două efecte garantate: îşi vor regla tensiunea arterială şi îşi vor reduce greutatea corporală. Aşa se explică de ce regimul DASH a devenit un mod de viaţă pentru numeroşi americani, populaţie grav afectată de obezitate.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite