Alimentul banal care te poate scăpa de răceală în doar 3 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre tratamentele homeopate recomandate în răceli este cel cu usturoi zdrobit şi miere.
Unul dintre tratamentele homeopate recomandate în răceli este cel cu usturoi zdrobit şi miere.

Ne aflăm în plin sezon al răcelilor şi gripelor şi nu de puţine ori ne trezim ,,înconjuraţi'' de strănuturi, nasuri înfundate şi voci răguşite, asta în timp de Internetul abundă în remedii populare discutabile de tratare a acestor afecţiuni sezoniere.

Unul dintre tratamentele homeopate destul de răspândite şi recomandate în răceli este cel cu usturoi zdrobit şi miere. De altfel, un studiu clinic recent publicat în The Journal of Nutrition sugerează că acest remediu ar funcţiona în mai puţin de...3 ore.

Ce spun studiile despre usturoi

În cadrul studiului, participanţii au mâncat o masă care conţinea 5 grame de usturoi mărunţit - echivalentul a aproximativ doi căţei de usturoi, după care li s-au colectat probe de sânge.

La doar trei ore după masă, participanţii au înregistrat o activitate mai crescută în ceea ce priveşte producţia de celule albe din sânge, adică acele celule care stimulează sistemul imunitar şi care ajută în lupta de prevenire a cancerului.

Deşi cercetătorii nu pot spune cu exactitate dacă usturoiul poate combate răcelile la fel de repede pe cât a activat genele participanţilor la studiu, cercetările anterioare confirmă că există ceva special în legătură cu usturoiul atunci când vorbim de dozarea răcelii.

Descoperă pe clicksanatate.ro în ce constă tratamentul şi cum trebuie luat

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite