Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit

0
0

Dacă în acest an ţi-ai propus să slăbeşti, mănâncă sănătos şi include în dietă oleaginoasele. Numeroase cercetări au demonstrat că acestea previn îngrăşarea odată cu înaintea în vârstă datorită acizilor graşi mononesaturaţi pe care-i conferă.

Fructele oleaginoase ca nucile, migdalele, fisticul, caju-ul uşurează procesul de slăbire numai dacă sunt consumate cu moderaţie. Ideal ar fi să le alegi pe cele în coajă pentru a nu ceda tentaţiei de a mânca o cantitate prea mare. Desprinderea cojilor de fistic este şi o activitate care te destresează, un atu în perioada mai grea de la începutul unui regim de slăbit sau în primele zile în care vrei să-ţi impui un nou stil de viaţă şi o dietă sănătoasă. Evită-le pe cele trase în sare, ciocolată sau caramelizate care îţi aduc kilograme în plus şi optează pentru cele crude pe care le poţi coace puţin dacă doreşti.

Nucile

Îţi oferă acizi graşi precum Omega-3 care-ţi protejează inima şi reduc nivelul trigliceridelor. Dacă nu mănânci prea des peşte, dacă ţii post sau eşti vegetarian, nucile sunt cea mai bună sursă de Omega-3. Au în compoziţie şi antioxidanţi, fitonutrienţi, melatonină, care păstrează un ciclu al somnului normal. Când eşti la dietă, poţi să mănânci nuci, dar nu în cantitate prea mare. Adaugă o mână de nuci în salate de legume sau peste iaurtul cu cereale integrale de dimineaţă. Aceeaşi cantitate e indicate şi la gustări.

Migdale

O migdală ar putea fi comparată cu o pilulă de slăbit, chiar dacă este bogată în grăsimi, pentru că acestea sunt, de fapt, grăsimi bune. O porţie de migdale echivalează cu cât ar intra în căuşul palmei şi taie pofta de mâncare exagerată, inclusiv pe cea de dulciuri. Dacă mănânci frecvent migdale, ai un risc mai mic să suferi de boli de inimă. Cel mai bine ar fi să le mănânci înainte de a face gimnastică sau de a merge la sala de sport, pentru că stimulează arderile de grăsimi în timp ce faci mişcare.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de fructe oleaginoase stimulează arderile de grăsimi!

Vitamine şi minerale care, în exces, îţi afectează inima

Mănânci CÂT VREI şi slăbeşti. Sau dieta orelor fixe

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite