Frunzele de nuc opresc căderea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă din nucile verzi se prepară o delicioasă dulceaţă, iar fructele uscate sunt un ajutor de nădejde în scăderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici.

Frunzele de nuc au în componenţa lor tanini, care combat inflamaţiile şi grăbesc vindecarea iritaţiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cât mai verzi, fără pete. Se spală şi se lasă la uscat, după care se mărunţesc.

Pentru infuzie, pune 1 linguriţă de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte şi lasă la infuzat 5-6 minute, vasul fiind acoperit, după care strecoară. Infuzia din frunze de nuc pote fi folosită atât în scop intern cât şi extern. Pentru decoct, fierbe 5 minute o linguriţă şi jumătate de frunze de nuc tocate în 300 ml apă. Strecoară şi lasă la răcorit.

Remedii cu beneficii multiple

·         Acest leac natural poate fi folosit de femei şi de bărbaţi deopotrivă, deoarece opreşte căderea părului, prevenind astfel calviţia. După şamponare şi clătire, aplică pe păr 250 ml de ceai concentrat din frunze de nuc. Perie părul şi lasă-l să se usuce natural. Repetă tratamentul de cel puţin 2 ori pe săptămână. Ceaiul întăreşte rădăcina firului de păr şi, în plus, îndepărtează mătreaţa.

·         Te confrunţi cu transpiraţie abundentă a mâinilor, a axilelor şi a picioarelor în sezonul cald? Atunci bea câte 2 căni din ceai de frunze de nuc. Remediul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reglează funcţionarea glandelor sudoripare.

Află pe clicksanatate.ro mai multe leacuri pe bază de frunze de nuc!

Apetit alimentar prea mare? Aşa-l ţii sub control!

Reţete de leac cu morcovi

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite