Cele 3 suplimente alimentare pe care le ia un cardiolog zilnic. Te scapă de oboseală și întăresc imunitatea

0
Publicat:

O întrebare pe care oamenii o adresează frecvent cardiologului este despre suplimente. Oamenii vor să știe dacă ar trebui să ia și, dacă da, ce tip. Dr. Danielle Belardo a dezvăluit ce ia ea în fiecare zi pentru a combate oboseala și a susține sistemul imunitar.

Suplimentele alimentare trebuie luate la indicația medicului FOTO Shutterstock
Suplimentele alimentare trebuie luate la indicația medicului FOTO Shutterstock

Dr. Danielle Belardo din Los Angeles și-a dedicat cariera studierii inimii și își ajută pacienții și publicul larg (găzduiește un podcast), să ducă o viață mai sănătoasă.

Conform news.yahoo.com, medicul spune că majoritatea suplimentelor nu sunt necesare decât dacă aveți o deficiență, însă există câteva care vă pot fi utile în funcție de specificul fiecăruia, cum ar fi locul în care locuiți și dieta personală.

Iată cele trei suplimente pe care dr. Belardo le ia în fiecare zi

Acidul folic, recomandat tuturor femeilor de vârstă fertilă

Acidul folic este forma sintetică de acid folic sau vitamina B9. Este recomandat tuturor femeilor de vârstă fertilă, a spus Belardo. Belardo, care are peste 30 de ani, a spus că ia zilnic o multivitamină care conține acid folic.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA recomandă femeilor să consume zilnic 400 de micrograme de acid folic.

Deși majoritatea oamenilor obțin suficient acid folic prin dieta lor, CDC recomandă tuturor celor care sunt la vârstă fertilă să ia acid folic. Aproximativ jumătate din sarcinile din SUA sunt neplanificate, iar acidul folic poate preveni malformații congenitale majore.

Vitamina B12, esențială pentru vegani și vegetarieni

Belardo este vegană și are o dietă considerată sănătoasă pentru inimă. Pentru mulți vegani, vitamina B12 poate fi greu de găsit, deoarece se găsește în mod natural în alimente precum carne, lactate, ouă și pește, dar nu și în plante.

Totuși, este necesar să obțineți vitamina B12, deoarece este esențială în formarea globulelor roșii și a ADN-ului.

Veganii și vegetarienii sunt expuși unui risc mai mare de deficiență de vitamina B12, ceea ce poate duce la simptome precum ace în mâini și picioare, dar și senzație de oboseală.

"Deși veganii și vegetarienii pot obține B12 prin alimente fortificate, cum ar fi laptele și cerealele, asigurați-vă că atingeți doza zilnică mică, dar necesară de 2,4 micrograme”, a spune Belardo.

Drept urmare, ea a spus că recomandă că oricui este vegan sau vegetarian să suplimenteze cu B12 doar pentru a fi în siguranță.

Vitamina D și expunerea la soare

La fel ca imunologul Dr. Anthony Fauci, Belardo ia și un supliment de vitamina D.

Vitamina D ajută la absorbția calciului și poate ajuta, de asemenea, la prevenirea crampelor musculare, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției imunitare.

La fel ca vitamina B12, poate fi dificil pentru vegani să obțină vitamina D numai prin dietă, a spus Belardo, „deoarece se găsește în cantități semnificative în principal în produsele de origine animală”.

Mediul și genetica dumneavoastră ar putea să vă expună la un risc de deficiență de vitamina D, a spus Belardo. „Vitamina D depinde de locul în care locuiți, de cât de multă expunere la soare aveți și de diferiți factori genetici, precum și cât de multe alimente cu vitamina D consumați.”

Discutați cu un medic!

În timp ce expunerea la soare vă poate crește nivelul de vitamina D, dr. Belardo observă că Academia Americană de Dermatologie nu recomandă expunerea la soare, deoarece poate crește riscul de cancer de piele. „Iau un supliment de vitamina D pentru că evit cu orice preț să expunerea de soare”, a spus Belardo.

Înainte de a lua oricare dintre aceste suplimente, Belardo a spus că este important să discutați cu un medic pentru a determina doza adecvată și frecvența unui supliment pentru a vă satisface nevoile individuale de sănătate.

Acest lucru se datorează faptului că profesioniștii medicali nu recomandă în linii mari suplimente decât dacă există o nevoie specifică pentru unul. Și dacă aveți o deficiență, a spus Belardo, „aceasta este o problemă care trebuie investigată”.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite