Ce pățești dacă mănânci unt de arahide zilnic. Efectele nebănuite care apar în organism

0
Publicat:

Untul de arahide poate fi o parte sănătoasă a unei diete echilibrate, o cantitate mică are o mulțime de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, adaosul de zahăr, sare și uleiuri îl pot face un aliment periculos.

Untul de arahide, un aliment sănătos care trebuie consumat cu moderație FOTO Shutterstock
Untul de arahide, un aliment sănătos care trebuie consumat cu moderație FOTO Shutterstock

Beneficiile pentru sănătate ale untului de arahide variază în funcție de cum și din ce ingrediente este făcut, așa că este important să citiți cu atenție etichetele. În general, untul de arahide poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, scrie Yahoo Life.

Doar 2 linguri de unt de arahide conțin aproximativ 7,2 grame de proteine. Acestea sunt esențiale pentru sănătatea mușchilor, cartilajelor, oaselor, pielii și sângelui. 

Aveți nevoie de aproximativ 7 grame de proteine ​​zilnic pentru fiecare 20 de kilograme de greutate corporală. Nevoile dumneavoastră variază în funcție de vârstă, sex și nivelul de activitate.

Majoritatea bărbaților sănătoși au nevoie de cel puțin 56 de grame pe zi, în timp ce femeile au nevoie de 46 de grame. În timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină , necesarul de proteine ​​crește la 71 de grame pe zi.

Conține fibre și nu are colesterol

Fibrele din untul de arahide pot ajuta la menținerea sănătății inimii, ținerea sub control a diabetului și a problemelor digestive. Untul de arahide are atât fibre solubile, cât și insolubile. Cele din urmă ajută la scăderea nivelului de glucoză și colesterol din sânge.

Fibrele insolubile ale untului de arahide plus magneziu vă ajută sistemul digestiv, menținând mișcările intestinale regulate pentru a evita constipația.

Nu există colesterol în untul de arahide. Are o cantitate mică de grăsimi saturate, dar este bogat în grăsimi nesaturate. Raportul dintre saturate și nesaturate îl face un aliment sănătos pentru inimă, oferind beneficii precum: reducerea inflamației, stabilizarea ritmului cardiac și scăderea nivelului de colesterol din sânge.

Sursă bună de vitamine și minerale

Untul de arahide este o sursă bună de vitamine și minerale. Două linguri oferă:

  • Cupru : 0,134 miligrame
  • Magneziu : 54,1 miligrame
  • Mangan : 0,538 miligrame
  • Niacină (vitamina B3): 4,26 miligrame
  • Fosfor : 108 miligrame
  • Vitamina B6 : 0,142 miligrame
  • Vitamina E : 2,92 miligrame
  • Zinc : 0,813 miligrame

  Fibrele și proteinele din arahide fac din acesta un aliment energizant și sățios. Cercetările sugerează că vă poate ajuta să vă simțiți mai plini decât dacă ați consuma alimente cu densitate scăzută. Este, de asemenea, un aliment cu indice glicemic scăzut, care poate ajuta la gestionarea greutății și a diabetului.  

Evitați produsele cu uleiuri și îndulcitori!

Deși untul de arahide este sănătos atunci când este consumat cu moderație, doar 2 linguri au aproximativ 3,36 grame de zahăr. Zaharurile adăugate pot contribui la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv: obezitate, diabet de tip 2, probleme cardiace.

Cel mai sănătos unt de arahide este natural, făcut cu alune și un strop de sare. Alunele ar trebui să fie ingredientul principal. Cu cât lista de ingrediente este mai scurtă, cu atât mai bine. Nu există nicio diferență între textura netedă și o alta mai grosolană.

Cel mai bine este să evitați consumul de unt de arahide în care au fost adăugate uleiuri și îndulcitori. Și rețineți că untul de arahide cu conținut scăzut sau redus de grăsimi va avea probabil un plus de zahăr și sare.

Pudra de alune este o opțiune, dacă vrei mai puține calorii și grăsimi. Aceasta se obține prin eliminarea uleiului din untul de arahide. Două linguri au 45 de calorii, 1,5 grame de grăsime, 1 gram de zahăr și 5 grame de proteine.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite