Ce poți face seara pentru a te trezi mai fericit dimineața. „Recomand unul dintre acele ceasuri deșteptătoare de modă veche”

0
Publicat:

Se pare că secretul pentru a avea o dimineață grozavă începe cu o seară înainte, potrivit experților. De fapt, doar câteva obiceiuri dinainte de culcare pot face toată diferența pentru ziua următoare.

Anumite obiceiuri te pot ajuta să ai un somn odihnitor FOTO Shutterstock
Anumite obiceiuri te pot ajuta să ai un somn odihnitor FOTO Shutterstock

Iată, așadar, care ar fi acele obiceiuri pe care specialiștii le recomandă, pentru a te trezi dimineața plin de energie și a-ți începe ziua cu bine.

1. O plimbare după cină

O plimbare de seară nu este doar plăcută pentru a admira peisajul, ci poate aduce reale îmbunătățiri stării de sănătate.

Merg la o plimbare în fiecare seară, ceea ce îmi permite să procesez informațiile zilei, pe măsură ce fluxul meu de sânge crește către creier”, a declarat pentru HuffPost Lee Chambers, un psiholog cu sediul în Marea Britanie.

O plimbare relaxată după cină poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge, conform studiilor.

Numeroase studii au arătat că petrecerea zilnică a timpului în natură – chiar și pentru cei care locuiesc într-o junglă de beton – poate ajuta la menținerea sub control a tensiunii arteriale.

2. Încarcă telefonul într-o altă cameră

Trăim într-o lume „hiperstimulatoare” care ne poate pune duce la excese. Probabil că ești deja familiarizat cu faptul că timpul petrecut în fața ecranelor, noaptea târziu, dăunează ritmului circadian. Unul dintre obiceiurile recomandate de experți este să ne lăsăm telefoanele de-o parte pe timpul nopții, până dimineața.

Foarte mulți oameni folosesc alarma telefonului mobil pentru a se trezi de dimineață, dar experții spun că ți-ai putea face o favoare dacă nu ai mai dormi cu telefonul în aceeași cameră.

Închideți ecranele cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare și luați în considerare să țineți dispozitivele departe de pat, astfel încât să nu fiți tentați să le verificați noaptea”, a spus Laurie Santos, profesor de psihologie la Universitatea Yale, pentru HuffPost. „De asemenea, recomand unul dintre acele ceasuri deșteptătoare de modă veche, care nu au legătură cu rețelele sociale sau cu e-mailul”.

3. Un duș sau o baie caldă

Dușurile sunt bune, dar ceea ce ar putea ajuta cu adevărat este o baie de seară, spun experții.

S-a demonstrat că scufundarea totală în apă, spre deosebire de duș, îmbunătățește starea de spirit la persoanele cu depresie”, a explicat Justine Grosso, psiholog, pentru HuffPost. El a afirmat, de asemenea, că îmbunătățește somnul în cazul persoanelor cu insomnie și stimulează sistemul cardiovascular.

Dar dacă nu îți place să faci baie, sau dispui doar de duș, este în regulă. Un duș de seară poate avea același efect. Dușul seara te poate ajuta să dormi mai liniștit, deoarece ajută la scăderea temperaturii centrale a corpului - unul dintre multele indicii pe care corpul tău le folosește pentru a ști că este timpul de odihnă.

4. Gândește-te la tot ce ai realizat

Mai mulți experți au subliniat că reflectarea asupra zilei tale poate fi o modalitate excelentă de a adormi fericit. Observarea a cât de mult ai realizat într-o singură zi poate ajuta la pregătirea scenei pentru o trezire plină de energie pozitivă în dimineața următoare.

5. Scrie lucrurile pentru care ești recunoscător

Experții au sugerat să și scriem trei lucruri pentru care suntem recunoscători la sfârșitul fiecărei zile. S-a dovedit că a ține cont de lucrurile bune care ți se întâmplă este un lucru care duce la „îmbunătățiri semnificative ale bunăstării tale”, potrivit Robert Emmons, profesor la Universitatea Davis din California.

Experții susțin că dacă petreci câteva minute reflectând la lucrurile pentru care ești recunoscător, în fiecare seară, te vei simți în mod natural mai puțin stresat și mai conectat a doua zi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite