Motivul surprinzător pentru care ar trebui să bei cafea înainte de a trage un pui de somn

0
Publicat:

Consumul de cafea înainte de un pui de somn ar putea fi secretul pentru a te trezi odihnit, susține James Wilson, specialist în somn, relatează NY Post.

Cofeina își face efectul după un anumit timp. Foto: Arhivă
Cofeina își face efectul după un anumit timp. Foto: Arhivă

Există și dovezi științifice care să susțină această afirmație. 

Un studiu din 2010 a arătat că tragerea un pui de somn imediat după ce ai băut cafea poate spori capacitatea creierului de a absorbi cofeina. În timp ce ai putea crede că această licoare nu te-ar lăsa să dormi, este nevoie de timp pentru ca cofeina să își facă efectul. 

Potrivit experților, consumul de cofeină chiar înainte de o siestă de aproximativ 20 de minute este modul ideal de a te bucura de un somn odihnitor, potrivit Healthline. 

Dacă dormi mai mult de 30 de minute, poți să te simți mai somnoros, întrucât poți intra într-o stare mai profundă a somnului. Pentru a îți îmbunătăți somnul de noapte, nu ar trebui să bei cafea cu mai puțin de 6 ore înainte de culcare. 

Cantitatea ideală de cofeină pe care să o consumi înainte de somn este de 200 mg (două cești de cafea). 

Este important să rețineți că fiecare persoană are propriile preferințe, astfel că un pui de somn după cofeină poate funcționa pentru unii, iar pentru alții nu", a spus Wilson. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite