Ce nu știai despre mierea de albine. E benefică pentru sănătate, dar poate avea multe efecte în organism

0
Publicat:

Mierea a fost dintotdeauna apreciată pentru beneficiile pe care le aduce sănătății, și pe bună dreptate. Știm cu toții că este o sursă foarte bună de vitamine și minerale. Dar mierea nu este doar atât. Specialiștii prezintă câteva lucruri mai puțin cunoscute despre mierea de albine.

Miere de albine FOTO Shutterstock
Miere de albine FOTO Shutterstock

Mierea este un remediu de casă grozav, care este considerat un aliment de top pentru sănătate în întreaga lume. Unul dintre cei mai apreciați și mai frecvent folosiți îndulcitori, mierea de albine are o mulțime de avantaje pentru sănătate. Este o bază pentru multe medicamente tradiționale și este utilizată de multe civilizații din întreaga lume, în special în Ayurveda. Mierea de albine a fost mult timp apreciată pentru unele dintre aceste avantaje și beneficii pentru sănătate mai puțin cunoscute.

Ajută la gestionarea eczemelor

Eczema este o afecțiune a pielii care se traduce prin piele roșie, mâncărime și descuamare inconfortabilă. De cele mai multe ori, copiii mici și adolescenții au eczeme care pot fi abordate. Un amestec de miere de albine crudă și ulei de măsline presat la rece poate fi realizat chiar de cei aflați în suferință și poate fi aplicat pe piele pentru a rezolva problema. De asemenea, poate fi combinată cu ovăz pentru a exfolia pielea, îndepărtând orice celule moarte.

Ameliorarea problemelor legate de sinusuri

Nivelurile tot mai ridicate de poluare și praf din zilele noastre sunt cauza pentru care multe persoane au probleme legate de sinusuri. Virusurile care provoacă o infecție ne înfundă sinusurile, reținând aerul și mucusul și provocându-ne disconfort. Caracteristicile antibacteriene și antiseptice prezente în mod natural în miere, pe de altă parte, ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor. De asemenea, mierea calmează gâtul, reduce tusea și întărește sistemul imunitar, reducând episoadele de sinuzită.

Energizează organismul

Mierea este renumită ca o sursă naturală de energie, deoarece zahărul natural, neprocesat, pe care îl conține, intră direct în fluxul sanguin și poate oferi o explozie rapidă de energie. Dacă mergi la sală, vei avea parte de o explozie de energie, mai ales dacă faci antrenamente de anduranță mai lungi, scrie Pinkvilla.

Ajută la tratarea bolilor gingivale

Proprietățile antibacteriene și de vindecare a infecțiilor ale mierii ajută la tratarea rănilor și la accelerarea vindecării. Mierea poate fi folosită pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita. Mierea acționează ca un agent antimicrobian pentru a opri dezvoltarea bacteriilor și poate ușura umflarea gingiilor și atenua durerea. Folosirea apei cu miere este prudentă în astfel de cazuri.

Asigură un somn rapid și profund

Persoanele care au dificultăți în a adormi ar trebui să încerce această băutură caldă cu lapte și miere, chiar înainte de culcare. Câteva linguri din acest sirop auriu în laptele cu turmeric sau în ceaiul de spirulină sunt folosite de milenii pentru a favoriza somnul.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite