Cât timp poţi ţine fără riscuri o dietă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare dietă în parte are anumite avantaje şi dezavantaje, important este să ştii care este cea ami potrivită pentru tine.
Fiecare dietă în parte are anumite avantaje şi dezavantaje, important este să ştii care este cea ami potrivită pentru tine.

Unele regimuri alimentare sunt gândite astfel încât le poţi ţine ani buni şi după ce ai slăbit cu ajutorul lor. Devin un mod de viaţă. Altele, în schimb, devin nocive dacă se menţin după ce „şi-au făcut treaba".

Nu puţine sunt persoanele care trec de la un regim la altul. În ochii prietenilor, ele sunt „mereu la dietă”. Nutriţioniştii nu recomandă un astfel de comportament. Pentru că unele diete, ţinute timp îndelungate, pot produce carenţe importante de vitamine şi de minerale. În traducere, probleme digestive, căderea părului, tulburări de comportament, de somn. Am luat la disecat cele mai cunoscute diete, am cerut părerea a doi dintre cei mai buni nutriţionişti români şi iată ce am aflat!  

Dieta – stil de viaţă

Binecunoscuta dietă Montignac, pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, îţi asigură şi echilibru alimentar. Principiul de bază al dietei este că poţi mânca aproape orice. Condiţia funcţionării acestui program de slăbit este că nu poţi combina  proteinele cu carbohidraţii ori lipidele cu zaharurile. De exemplu, este interzis să consumi friptură cu cartofi prăjiţi.

Meniul poate fi alcătuit din mese proteino-lipidice sau din alimente glucidice. De exemplu, mănânci două felii de pâine integrală cu brânză 0% grăsimi şi cu un fruct.

Părerea nutriţionistului Corina Zugravu: Această dietă este bazată pe noţiunea de indice glicemic al alimentelor şi poate fi urmată toată viaţa, fără nicio problemă, dacă asigurăm necesarul de micronutrienţi. Aceasta nu este tocmai o cură de slăbire ci, mai degrabă, o dietă care controlează carbohidraţii.

 Mai multe informaţii despre fiecare dietă în parte găseşti pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri