„Aurul incaşilor” – de ce este recomandat să consumăm quinoa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Quinoa este un tip de cereală cunoscut mai şi sub denumirile populare de „aurul incaşilor” sau „mama cerealelor” fiind în consumat în urme cu sute de ani doar de persoanele din categoriile sociale privilegiate.

Quinoa este originară din America de Sud, zona Anzilor, fiind consumată mai ales datorită nivelului bogat de proteine, aceasta având, potrivit specialiştilor, de două orin cantitatea de proteine faţă de orez.

Quinoa este foarte bogată în fibre care sunt bune cu precădere pentru sănătatea sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer şi pentru sistemul digestiv.

O porţie de quinoa, în jur de 50 de grame, conţine jumătate din necesarul de acid folic şi o treime din necesarul zilnic de magneziu, dar şi o cantitate mare de fier, calciu, potasiu şi cupru.

Quinoa este un aliment bun pentru consum, aceasta  ajutând în încercarea de prevenire a diabetului, a pietrelor la vezica biliară, a astmului şi a migrenelor (riboflavina şi magneziul sunt cele care acţionează în combaterea migrenelor).  

Cei care încearcă să se lupte cu kilogramele în plus pot apela la acest tip de aliment, deoarece faţă de alte cereale este mult mai săţioasă.

Quenoa este un aliment natural şi indicat pentru cei care vor să-şi îmbunătăţească memoria, datorită conţinutului ridicat de vitamina B9.

Dacă ar fi să sintetizăm în câteva cuvinte motivele care ne recomandă consumul acestei cereale, am putea sublinia următoarele: este bogată în fibre, are conţinut mare de proteine, ajută în regenerarea ţesuturilor, are fier şi magneziu şi nu conţine gluten.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite