5 motive pentru care să consumi lactate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile arată că românilor le lipseşte din alimentaţia zilnică doza optimă de lapte şi produse lactate. Acest lucru are implicaţii majore asupra stării de sănătate atât a copiilor, cât şi a adulţilor. Prin urmare, care este cantitatea de lactate necesară?

«Pentru sănătatea noastră, avem nevoie zilnic de 3 porţii a câte 300 mg calciu, fie că acestea provin ­dintr-un pahar de lapte dulce, două iaurturi mici, o cutie de brânză proaspătă, o felie de telemea, un triunghi de caşcaval sau două linguri de parmezan ras», iată sfatul pe care ni-l dă tuturor Mihaela Bilic, medic nutriţionist şi promotor al campaniei „Doza Zilnică de lactate", iniţiată de Albalact.

Slăbeşti mai repede

Dacă mănânci zilnic cu 500 de calorii mai puţin şi adaugi 3 porţii de lactate, ai posibilitatea să slăbeşti 6 kg în 3 luni, 80 % din kilogramele pierdute astfel fiind în cea mai mare parte, grăsime abdominală (cea mai periculoasă pentru sănătate).

Reduce hipertensiunea

Laptele conţine o cantitate importantă de calciu, de potasiu şi de magneziu. De ­aceea, poate fi un adjuvant important în tratarea hipertensiunii arteriale, care afectează o mare parte a populaţiei adulte, şi în prevenirea bolilor cardiovasculare. De aceea, laptele şi lactatele degresate trebuie să facă parte din alimentaţia hipertensivilor, pe care îi ajută să ţină presiu­nea arterială sub control.

Află ce alte beneficii au lactatele asupra sănătății și siluetei, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
7 alimente care îţi redau energia

Alimente de evitat pentru un abdomen plat

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite