10 alimente care țin de sete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe reci, castraveţii păstrează pentru mai mult timp organismul hidratat.
Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe reci, castraveţii păstrează pentru mai mult timp organismul hidratat.

Pe parcursul zilelor de vară, când mercurul urcă în termometre, riscăm să ne deshidratăm. Știai că-ţi poţi potoli setea şi cu alimente, nu doar cu apă?

Castravetele. Asemenea pepenelui roşu, castravetele este compus mare parte din apă (95-96%), fiind un bun ajutor pentru a-ţi potoli setea. Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe reci, castraveţii păstrează pentru mai mult timp organismul hidratat.
O altă modalitate bună de a te hidrata este să adaugi într-un pahar cu apă câteva felii de castravete.

Varza. Cu un conţinut bogat în vitamine (A şi C), varza nu numai că ajută la hidratarea organismului (are 91% apă), dar poate reduce nivelul colesterolului ,,rău" şi este un bun aliat în curele de slăbire. Sub formă de salată, varza oferă organismului importante cantităţi de antioxidanţi şi de minerale.

Ţelina. O altă legumă care te ajută să te hidratezi pe timpul verii şi îţi oferă vitaminele şi mineralele necesare organismului este ţelina. Deşi este un pic mai greu de ,,ronţăit", ţelina conţine mare parte apă, dar şi antioxidanţi. Adăugată în supe sau în salate, ţelina poate preveni anemia.

Salata verde. Cu un conţinut de peste 90% apă, salata verde te ajută să te hidratezi în zilele călduroase de vară, dar ,,are grijă" şi de digestia şi de silueta ta. O bună sursă de nutrienţi, fibre, antioxidanţi şi betacaroten, salata verde nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a zilelor de vară.

Citește în continuare ce alte alimente țin de sete, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Ouăle, benefice sau nu pentru organism?

Iată de ce afecțiuni te ferește consumul de legume verzi!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite