Cel mai mare producător de dispozitive Apple a căzut la pace cu Microsoft şi va plăti pentru a folosi Android de la Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefoanele iPhone au fost produse până acum de compania Foxconn. FOTO Adevărul
Telefoanele iPhone au fost produse până acum de compania Foxconn. FOTO Adevărul

Microsoft cere taxă producătorilor de dispozitive cu Android motivând că acest sistem de operare al Google îi încalcă anumite patente. Cel mai nou parteneriat a fost încheiat între Microsoft şi producătorul celor mai cunoscute produse de la Apple: iPhone şi iPad.

Microsoft a renunţat la a fugări prin tribunale compania Google pe motiv că sistemul de operare Android încalcă unele dintre patentele sale, însă a ajuns să încheie acorduri cu producătorii care folosesc platforma. Cel mai nou acord a fost încheiat cu Hon Hai Precision Industry, companie mai cunoscută sub denumirea de Foxconn, scrie Reuters.

„Clienţii Foxconn nu mai trebuie să se teamă că dispozitivele lor încalcă patentele Microsoft, pentru că Foxconn a încheiat parteneriatul în numele lor“, a declarat Vincent Shih, reponsabilul juridic pentru Microsoft, divizia Taiwan. Shih a continuat prin a spune că aproximativ 50% din toţi producătorii de tablete sau smartphone-uri cu Android au semnat acorduri cu Microsoft pentru a nu ajunge la procese.

La polul opus este îndelunga bătălie juridică între Apple şi Samsung care se desfăşoară în aproximativ 10 ţări. Cât despre banii pe care Microsoft îi produce indirect de pe urma Android, HTC, Acer, LG sau Samsung sunt alte nume grele care cotizează la gigantul american din cauza scăpărilor Google. Astfel, taxa este între 5 şi 10 sau 15 dolari, în funcţie de mai mulţi termeni numiţi în contracte.

Tim Cook, de partea Samsung. Directorul Apple nu a fost de acord cu decizia de a începe războiul patentelor

Cum se vede Android prin ochii Microsoft

Microsoft, în ciuda profitului pe care îl face prin Android, nu a găsit succesul scontat cu Windows Phone 8, propria sa platformă pentru telefoane. Totuşi, Terry Myerson, unul dintre şefii diviziei Windows Phone, nu s-a ferit să îşi atace rivalii, scrie The Next Web.

Myerson a găsit de cuviinţă să spună că „iOS începe să piardă din avânt“ şi că „Android e un haos“. Apple e un concurent mai vechi, încă de când cele două companii se regăseau la startul pieţei PC-urilor. Lipsa de inovaţie a Apple, clamată de utilizatori, Myerson a rezumat-o în enunţul: „[următorul iPhone] va avea doar încă un rând de pictograme“.

Eric Schmidt, şeful Google: Nu avem nimic cu Facebook Home şi cu Samsung

Cât de bine merge Windows Phone? Aici e altă poveste, iar Myerson a preferat să spună că Windows Phone încă are de recuperat. Operatorii susţin modelele puternice, care se vând, pe când cele cu Windows Phone trebuie să vină din start cu un preţ mai mic. În final, reprezentantul Microsoft a vorbit şi despre Facebook Home, ultima aplicaţie a reţelei sociale: „Probabil că este o întreagă echipă la Google care încearcă să-i blocheze accesul la platforma sa deschisă“.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite