Tim Cook, de partea Samsung. Directorul Apple nu a fost de acord cu decizia de a începe războiul patentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al Apple Tim Cook s-a opus, în 2011, deciziei lui Steve Jobs de a da în judecată gigantul sud-coreean Samsung. Poziţia acestuia se baza pe faptul că Samsung era principalul furnizor de componente pentru iPhone, potrivit CNet.

Tim Cook, care a ocupat timp de şapte ani funcţia de director de operaţiuni în cadrul Apple, considera, potrivit unor surse apropiate companiei, că începerea “războiului” dintre cele două companii reprezenta o eroare. Potrivit unei estimări efectuate de analişti, în 2011 Apple a cumpărat componente în valoare de 8 miliarde dolari de la Samsung.

După semnarea unui parteneriat în 2005, cele două companii au devenit atât de apropiate încât nepotul fondatorului Samsung a vizitat sediul Apple din California, scrie Reuters.

Nu numai Apple a avut de câştigat din colaborarea cu producătorul sud coreean. Samsung a beneficiat foarte mult, obţinând informaţii despre piaţa de smartphone-uri care i-au permis o ascensiune rapidă.

După lansarea Galaxy S în 2010, Jobs şi Cook s-au plâns directorilor Samsung că dispozitivul are aspectul iPhone, în speranţa că aceştia vor schimba designul. Jobs şi-a pierdut răbdarea după lansarea Galaxy Tab şi, în aprilie 2011, a intentat proces sud coreenilor în încercarea de a interzice vânzarea produselor lor pe piaţă. Apple a câştigat 1 miliard de dolari, în august anul trecut, însă nu a reuşit să determinte interzicerea vânzărilor de produse Samsung.

Se pare că, în încercarea de a evita tribunalul, compania din California le-a propus celor de la Samsung o înţelegere reciprocă pe tema patentelor, scriu jurnaliştii de la Cnet, însă cei doi giganţi ai tehnologiei nu au reuşit să cadă de acord.

Cu toate că cele două companii concurează pe piaţă, puterile şi slăbiciunile lor sunt oarecum complementare, scriu jurnaliştii de la HuffingtonPost. Actualul director de operaţiuni al Apple Jeff Williams a declarat, luna trecută, pentru Reuters, că Samsung este un partener important şi că există o relaţie puternică cu gigantul Samsung. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite