Sistemul de operare Android, conceput iniţial pentru camere foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Androidul a ajuns, în cele din urmă, şi pe camere foto
Androidul a ajuns, în cele din urmă, şi pe camere foto

Aproape un miliard de persoane din întreaga lume se bazează zilnic pe dispozitive cu Android, fie tablete, fie smartphone-uri. Totuşi, nu asta era intenţia celui care a inventat platforma, potrivit BGR.com.

Andy Rubin, creatorul şi fostul director al diviziei Android din cadrul Google, a dezvăluit, în cadrul unui discurs, că platforma fusese gândită iniţial ca un sistem de operare pentru camerele foto.

„Exact aceeaşi platformă, exact acelaşi sistem de operare pe care l-am construit pentru aparate foto a devenit Android-ul pentru telefoanele mobile“, a declarat Rubin.

Echipa încerca să conecteze camerele (prin fir sau prin conexiune wireless) la computere şi să urce automat fotografiile la un server din cloud, denumit „Android Datacenter“. Observând  creşterea industriei telefoanelor inteligente, compania condusă de Rubin a decis să-şi îndrepte creaţia spre mobile.

„Am observat că piaşa aparatelor foto digitale nu era una suficient de mare. Eram îngrijorat în legătură cu Microsoft şi eram îngrijorat în legătură cu Symbian. Nu eram încă îngrijorat în legătură cu iPhone-ul“, a declarat Rubin.

În ciuda scăderii preţurilor componentelor, companii precum Microsoft continuau să vândă licenţele pentru sistemele de operare la preţuri mari. Androidul era considerat un sistem de operare prin intermediul căruia se puteau vinde alte servicii şi produse iar Rubin căuta creşterea popularităţii, nu să obţină profit pentru fiecare unitate vândută.

„Voiam să fie cât mai multe telefoane care folosesc Android. În loc să cerem 99$ sau 59$ sau 69$ pentru Android, l-am oferit gratuit, ştiind că industria este sensibilă la preţ“, a explicat el.

Rubin spera să prindă 9% din piaţa aparatelor foto până în 2010 însă a reuşit să acapareze, până în 2012, mai mult de 60% din piaţa telefoanelor inteligente. În prezent, sistemul de operare al Android poate fi găsit pe smartphone-uri, tablete, televizoare, frigidere, console pentru jocuri dar şi camere foto.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite