Erik Schmidt, şeful Google: Nu avem nimic cu Facebook Home şi cu Samsung

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erik Schmidt a infirmat zvonurile privind conflicte cu Facebook sau Samsung FOTO Reuters
Erik Schmidt a infirmat zvonurile privind conflicte cu Facebook sau Samsung FOTO Reuters

Google nu va lua nicio măsură împotriva Facebook Home, i-a liniştiti astăzi preşedintele Google, Erik Schmidt, pe cei care credeau că Home reprezintă o lovitură pentru Android.

Schmidt a fost intervievat în cadrul conferinţei AllThingsD Dive de la New York şi a vorbit pe larg despre relaţia pe care o are gigantul online cu Facebook şi cu Samsung. După lansarea Facebook Home pe 1 aprilie, mulţi s-au temut că ecosistemul Android este ameninţat, deoarece modul cum arată sistemul se schimbă total, iar experienţa este diferită.

Relaţii normale cu Samsung

"Ar fi contrat politicii noastre şi declaraţiilor publice să facem ceva, împotriva religiei noastre. Răspunsul e nu. Nu vom face nimic. Se numeşte open source. Au citit manualul, l-au respectat şi au aderat la termenii şi condiţiile noastre", a spus Schmidt.

De asemenea, Erik Schmidt a respins afirmaţiile şi zvonurile conform cărora relaţiile dintre Google şi Samsung s-au răcit, iar sud-coreenii încearcă să fie din ce în ce mai independenţi. "Petrecem foarte mult timp cu Samsung şi vă putem confirma că tensiunea despre care vorbiţi nu există. Relaţia cu Samsung a fost una care ne-a definit", a mai adăugat şeful Google.

2 miliarde de telefoane cu Android în 2014

Prezent pe scena din New York, Schmidt nu a uitat nici de viitoarele telefoane de la Motorola, firmă deţinută de către Google şi care dezvoltă acum modelele X, despre care se spune că vor stabili un reper în industrie. El nu a vorbit pe larg, ci le-a numit fenomenale şi "plus telefoane".

Vorbind despre ecosistemul Android, care are acum 750 de milioane de telefoane activate şi 1,5 milioane de unităţi activate zilnic, Schmidt a zis că Android va ajunge la 2 miliarde de unităţi într-un an sau doi. "Ţelul nostru este să ne adresăm tuturor. Aşteptaţi-vă la telefoane fenomenal de ieftine, făcând acest lucru posibil. Principalul lucru care se întâmplă acum cu dispozitivele mobile este că dăm putere oamenilor. Pentru o majoritate covârşitoare, smartphone-urile aduc mai mult bine în viaţă", a menţionat Erik Schmidt.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite