Ştii cum să lupţi cu „sindromul iernii”?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orele de cycling sunt recomandate pe timpul iernii FOTO Pescariu Sports&Spa
Orele de cycling sunt recomandate pe timpul iernii FOTO Pescariu Sports&Spa

Kilograme în plus, ten încărcat, lipsă de energie, apatie şi o evidentă scădere a sistemului imunitar. Sunt doar câteva dintre trăsăturile unui sezon care, chiar dacă este presărat cu sărbători, îşi lasă adânc urma asupra noastră. Sunt paşi mici pe care-i poţi începe de astăzi, pentru a preveni efectele iernii asupra minţii şi corpului tău.

Sezonul rece a devenit, în urma exceselor culinare, dar şi ale capriciilor vremii, un adevărat test de anduranţă pentru corpul uman. De la o dietă bogată în fructe şi legume şi plimbări îndelungi se trece la un program lipsit de activitate, de cele mai multe ori, în care sedentarismul este cuvântul-cheie. Şi ce poate fi mai plăcut decât să stai la căldură, în casă, cu boluri de gustări în jurul tău?

Motiv pentru care mai mulţi specialişti în fitness, sport, dietă şi îngrijire a pielii s-au adunat la Pescariu Sports&Spa, pentru a explica cum efectele iernii pot fi prevenite.

Prima activitate de pe listă, care nu trebuie să dispară mai ales iarna, este sportul, sub orice formă. Pentru că lunile friguroase pot veni de hac până şi celor mai rezistenţi alergători, specialiştii clubului oferă cinci tipuri de aerobic din care se poate alege.

Dincolo de tonifierea musculaturii şi arderea grăsimilor, orele de aerobic indiferent că au la bază mişcări de dans, de autoapărare, că sunt mai uşoare sau mai complexe, îţi dau energie şi o stare de spirit mai bună. Totodată contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii sistemului pulmonar şi cardiovascular, motiv pentru care sunt recomandate în perioada sezonului rece.

Zumba înseamnă dans, muzică, sport şi energie. O şedinţă durează aproximativ o oră şi cuprinde exerciţii care acţionează la nivelul tuturor muşchilor, îmbunătăţesc activitatea inimii şi au totodată, efecte pozitive şi la nivelul psihicului. Într-o clasă tipică de Zumba, se ard între 500 şi 1000 de calorii pe ritmuri antrenante de muzică latino-americană.

Exerciţiile Body Art se bazează pe principiul yin-yang şi au ca scop crearea unei legături între fizic şi mental. Prin combinarea unor mişcări fluide, inspirate din Yoga, Pilates, dans şi Tai Chi, se eliberează stresul, se îmbunătăţeste sistemul respirator, flexibilitatea articulatiilor, echilibrul şi forţa. În perioada rece, Body Art este recomandat pentru efectele sale benefice asupra întregului corp şi pentru starea de relaxare şi de linişte pe care o induce.

Ciclismul este dedicat celor care îşi doresc un antrenament intensiv, solicitant, dar care nu au foarte mult timp la dispoziţie, cycling-ul este varianta de compromis cea mai potrivită. Întregul organism este mobilizat, iar benefiiciile se observă după primele antrenamente. Creşte rezistenţa la efort, muşchii sunt tonifiaţi şi toxinele eliminate. În plus, antrenamentul pe bicicletă este recomandat în sezonul rece tocmai pentru faptul că acesta ne ajută să eliminăm mai multe grăsimi şi să ne întărim imunitatea, în general slăbita în perioada de iarnă.

Metabolic Bust are la bază o strategie de exerciţii intense, cu pauze scurte, care duc la accelerarea metabolismului. Acest tip de antrenament maximizează capacitatea corpului de a se transforma şi au efect imediat asupra ţesuturilor musculare şi adipoase, cât şi a condiţiei fizice în general. Mişcările sunt solicitante şi necesită multă energie, însă dau rezultate într-un timp foarte scurt.

Antrenamentul Steel este intens, eficient şi deloc plictisitor. Printre beneficiile sale se numără: tonifierea musculară, accelerarea metabolismului, reducerea stresului, îmbunătăţirea sistemului cardio-pulmonar şi a rezistenţei, dar şi efecte pozitive la nivelul psihicului, fiind astfel un antrenament complet. La Pescariu Sports&SPA, acest tip de antrenament este susţinut de către Fernando Gorini din Argentina, unul dintre creatorii programelor Steel.

sauna

Pentru a evita durerile musculare, după fiecare antrenament este indicată o vizită de cel puţin 30 de minute , în special în sezonul rece, trebuie alternată sauna uscată sau umedă cu frigidarium. Prin efectul apei reci sau a fulgilor de gheaţă, acesta din urmă contribuie la închiderea porilor şi la normalizarea temperaturii corpului, fortificând sistemul imunitar al organismului.

sindromul iernii spa pescariu

Hidratarea pielii, secretul pentru a depăşi mai uşor perioada iernii

Pe lângă o cremă puternic hidratantă care nu trebuie să lipsească din geantă întreaga iarnă, trebuie înţeles că hidratarea trebuie realizată atât extern, prin loţiuni, cât şi intern, prin alimentaţie. Alimente precum avocado, migdale, somon, dar şi cât mai multe verdeţuri, pe cât tendinţa va fi spre mâncăruri grase. 

Citeşte şi:

Alimente de care să te fereşti în Postul Crăciunului

Pericolul din farfurie

Grăsimile bune pentru organism

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite