Grăsimile bune pentru organism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocado. FOTO: Shutterstock
Avocado. FOTO: Shutterstock

O dietă care are în vedere consumul de grăsimi nesaturate te poate ajuta în încercarea de a diminua nivelul „colesterolului rău” din sânge şi creşterea lipoproteinelor cu densitate mare, cunoscute şi sub numele de „colesterol bun”.

Grăsimile saturate pot fi înlocuite printr-un regim alimentar echilibrat în care sunt consumate grăsimi benefice pentru organism. Acest tip de grăsimi pot fi găsite în:

1.Peştele gras cum ar fi somonul, sardinele sau macroul.

2.Nuci şi seminţe

3.Floarea-soarelui şi uleiurile de măsline

4.Fructe şi legume – fructele de avocado sunt cele mai indicate.

Peştele gras este o sursă importantă de grăsime omega-3, aceasta fiind utila mai ales în lupta pentru scăderea nivelului trigliceridelor din sânge, prevenirea cheagurilor de sânge şi menţinerea unui ritm cardiac regulat.

Cercetătorii de la British Heart Foundation susţine că este indicat să mâncăm minim două ori pe săptămână peşte, una dintre mese fiind cu peşte gras, potrivit BBC.  

Avocado este unul din alimentele recomandate de majoritatea specialiştilor nutriţionişti. Prin beneficiile sale, avocado este căutat mai ales de cei care vor să slăbească, modalităţile de consum fiind variate: în salate, în supe, sosuri (guacamole) şi deserturi.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite