Jane Fonda a dezvăluit ce o ajută să se menţină în formă la 80 de ani: actriţa nu crede în diete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de alimentaţie şi fitness, Jane Fonda, actriţa americană în vârstă de 80 de ani, nu se opreşte niciodată din a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă. Cartea şi colecţia ei de DVD-uri cu antrenamente au făcut senzaţie în anii '80, fiind considerată şi astăzi un guru al fitnessului, deoarece actriţa reuşeşte să arate incredibil.

Câştigătoare de două ori a premiului Oscar şi tot de două ori a premiului BAFTA, Jane Fonda a ales să-şi dezvolte un stil de viaţă care să o ajute să rămână cât mai mult activă în industria cinematografică. Călătoria artistei nu a fost însă întotdeauna uşoară. În 2010 a suferit o intervenţie chirurgicală la sâni după ce a fost diagnosticată cu un cancer mamar. În acelaşi an a aflat că suferă de osteoartrită şi medicii i-au spus că va muri dacă nu îşi va rezolva problema cu bulimia. Mai mult, a trecut printr-o operaţie de îndepărtare a unei formaţiuni canceroase la buza inferioară. Jane Fonda a făcut senzaţie în anii '80 cu seria de DVD-uri de fitness, scrie womansday.com

Cum îşi menţine aspectul Jane Fonda, actriţa americană în vârstă de 80 de ani

Cât mai multă mişcare, yoga şi schi

Jane face o plimbare în fiecare zi şi este fan yoga şi schi. „Nu mă voi opri niciodată, cel mai important este să continuăm să ne mişcăm, să rămânem activi, asta ne menţine puternici“, a declarat actriţa pentru Daily Mail.

Antrenamente potrivite vârstei

„Sunt multe lucruri pe care nu le mai pot face aşa cum le făceam înainte, aşa că fac lucruri mai sigure vârstei pe care o am“ a spus actriţa pentru Healthy Living . „Ridic greutăţi mai uşoare şi mă mişc mai încet. Dar continuaţi să vă mişcaţi, indiferent de vârstă. Păstrarea corpului dvs. activ este absolut critică. Chiar dacă vă aflaţi într-un scaun cu rotile, mişcaţi măcar braţele“, a mai spus Jane.

Crede în schimbările pe termen lung ale stilului de viaţă, nu în diete

„Majoritatea dietelor se concentrează pe scăderea în greutate, iar acestea impun un stil alimentar restrictiv temporar (şi adesea nesănătos). Din nefericire, acest scenariu ne face să eşuăm“, a explicat Jane într-un videoclip pentru BeFit . În schimb, Jane recomandă schimbarea întregului stil de viaţă care să aibă în prim plan starea de sănătate. Actriţa recomandă găsirea de prieteni cu minţi sănătoase, stabilirea unei rutine de antrenament regulat, începerea zilei cu un mic dejun nutritiv şi permiterea micilor bucurii alimentare, cum ar fi o bucată de ciocolată din când în când.

Preferă să rămână ocupată decât să se retragă

La 80 de ani, Jane nu este pregătită să se retragă din viaţa activă. „Am avut nevoie de o slujbă constantă. E greu să fii un actor de 80 de ani şi să lucrezi în mod regulat - oamenii uită că aşa ne menţinem în viaţă“, a declarat Jane pentru Daily Mail .  

Lecţia cea mai importantă pentru îmbătrânirea cu graţie

„Nu încercaţi să fiţi perfecţi, este o bătălie deja pierdută şi veţi fi doar nefericiţi“, a spus Jane. Anxietatea provocată te va face să mănânci, să bei prea mult sau îţi va dezvolta orice alt viciu. În schimb, consumaţi-vă energia în introspecţie. „Meditez 45 de minute, până la o oră, în fiecare zi, ceea ce mă menţine calmă“, a spus Jane Fonda.

Stil de viațăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite