Dieta australiană anti-îmbătrânire: cele mai puternice alimente care luptă împotriva efectelor trecerii timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dieta australiană anti-îmbătrânire
Dieta australiană anti-îmbătrânire

Dincolo de creme şi alte produse scumpe care ne promit reducerea ridurilor, alimentele consumate sunt extrem de importante în lupta împotriva efectelor îmbătrînirii. Un nutriţionist australian a făcut o listă a celor mai importante alimente cu efect antioxidant.

Lupta împotriva factorilor nocivi care duc la îmbătrânirea prematură nu se rezumă doar la folosirea unor produse care întârzie apariţia ridurilor. Conform oamenilor de ştiinţă, o influenţă importantă o are dieta şi alimentele anti-îmbătrânire pe care le consumăm, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit nutriţionistului australian Melanie McGrice, pielea, părul şi unghiile sunt în mare măsură afectate de ceea ce mâncăm. „Dieta noastră are un impact semnificativ asupra pielii noastre şi a efectului de îmbătrânire, atât în interior cât şi în exterior“, explică McGrice.

Nutriţionistul recomandă limitarea consumului de alcool pentru a menţine pielea tânără şi elastică. „Alcoolul este un diuretic puternic care deshidratează pielea. Cu cât consumăm mai puţin alcool, cu atât pielea va arăta mai bine. Dacă alegeţi să cosumaţi alcool, încercaţi să vă limitaţi la un pahar şi asiguraţi-vă că vă hidrataţi cu multă apă“, spune McGrice.

Alimente care luptă împotriva îmbătrânirii

Cartofi dulci

Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut şi sunt o sursă excelentă de vitamina A. Lipsa acesteia face ca pielea să devină aspră şi uscată.

Usturoi

Usturoiul este excelent în procesul anti-îmbătrânire deoarece creşte fluxul de sânge şi ajută pielea să strălucească. Acesta conţine un antioxidant numit allicin care ajută la combaterea radicalilor liberi (poluare, fum, soare), cei mai mari duşmani ai pielii.

Spanac

Spanacul este o altă sursă bogată de vitamine A şi C.

Peşte

Peştele gras, cum ar fi somonul, este una dintre cele mai bogate surse de Omega 3. Pe lângă faptul că este extrem de benefic pentru inimă şi sănătatea mintală, acesta asigură şi strălucirea pielii şi a părului.

Varza Kale

Este bogată în carotenoizi, substanţe care împiedică degradarea colagenului odată cu vârsta.

„De asemenea, fructele şi legumele sunt extreme de benefice pentru producţia de colagen. Merele s-au dovedit a fi unele dintre cele mai bune alimente pentru producţia de colagen. Acestea au un indice glicemic scăzut, sunt excelente pentru producţia de colagen şi pot fi o gustare sănătoasă, care ne ajută să evităm tentaţiile dulci“, mai spune nutriţionistul.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite