Paradisul de sub nasul nostru. Dan Negru, despre locul de vis din România: „Măcar o dată-n viață veniți și aici!“

0
Publicat:

În timp ce românii dau năvală în străinătate pentru a-și petrece concediul, în țară avem un loc de vis pe care unii nu l-au vizitat niciodată. Cu peisaje desprinse din basm, Delta Dunării este paradisul de sub nasul nostru.

Delta Dunării, un adevărat paradis FOTO Shutterstock
Delta Dunării, un adevărat paradis FOTO Shutterstock

"Cunosc români care au fost de vreo cinci ori în Grecia și niciodată-n Deltă. După Halkidiki și Albena, măcar o dată-n viață veniți și aici! Pentru că fericirea e călătoria, nu destinația!", a scris Dan Negru pe pagina sa de socializare. Cunoscutul prezentator TV a publicat un filmuleț în care îi îndeamnă pe români să viziteze măcar o dată în viață Delta Dunării.

Escapadă de o zi în Delta Dunării

Delta Dunării, unică în Europa, a atras dintodeauna turiștii care vin aici pentru o pauză în inima sălbatică a Dobrogei, într-un decor unic. 

Anual, Delta Dunării găzduiește zeci de mii de turiști, atât români cât și străini. Vin aici pentru oazele de liniște, pentru peisajele fără egal, pentru fotografiile cu fauna și flora sălbatică dar și pentru plăcerea de a savura o masă tradițională pescărească cu tot ce poate fi mai bun, în căsuțele lipovenești pictate în albastru - azuriu. 

Delta Dunării este potrivită și pentru un sejur de lungă durata dar și pentru o escapadă de o zi, dacă nu aveți mai mult timp la dispoziție. 

Punctele de atracție în Delta Dunării

Lacul Razem, cu bogăția să de nuferi în sezon și coloniile de pelicani este unul dintre principalele puncte de atracție în Delta Dunării. Capul Doloșman și misterioasa cetate Orgame, scoasă la suprafață doar în proporție de 15 la sută, reprezintă alte puncte de atracție pentru turiști, ca și umbroasa pădure Letea.

La capătul călătoriei pe canalele întortocheate și umbroase va așteaptă tăcutul oraș Sulina, cândva nod comercial european, tărâm al legendelor cu pirați și străjuit de vechiul far, unde puteți vedea cel mai spectaculos apus de soare din Delta Dunării. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite