Tartă cu dovleac şi stafide
0![O prăjitură delicioasă de sezon!](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6588dda3-29c0-4f8f-95b4-054840523f49/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D700%26h%3D750%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Se zice în popor că de la orice varietate de dovleac, poţi folosi şi miezul, şi seminţele pentru a trata problemele de sănătate de care suferi, începând cu migrene şi terminând cu probleme digestive şi sterilitate. Dovleacul nu e doar decor de Halloween. El poate fi preparat în tot feluri de mâncăruri, de la supe la deserturi, cum este această tartă cu dovleac şi stafide.
Tartă cu dovleac şi stafide – Ingrediente (1 tartă)
Pentru aluat
250 g făină integrală
100 g zahăr pudră
100 g margarină
1 ou
2 linguri apă
1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g dovleac
100 g margarină
50 g stafide galbene
100 g zahăr brun
1/4 linguriţă nucşoară rasă
1/4 linguriţă ienibahar
Pentru decor
1/2 linguriţă scorţişoară (opţional)
1 linguriţă zahăr brun
coajă de portocală