Reţetă simplă pentru drob de miel, preparatul tradiţional care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drob de miel. FOTO opiniatimisoarei.ro
Drob de miel. FOTO opiniatimisoarei.ro

Pe lângă friptura de miel, masa tradiţională de Paşte include şi drobul, preparat fie exclusiv din măruntaiele mielului, ca în următoarea reţetă, fie din mai multe tipuri de carne. Pentru succes garantat în prepararea drobului, iată o reţetă simplă şi eficientă.

Drob de miel. Ingrediente:

  • măruntaiele de la un miel (inimă, ficat, plămâni şi rinichi)
  •  5 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 3 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare, piper
  • 2 felii de pâine înmuiată (cu tot cu laptele)
  • 2 linguri pesmet
  • pesmet pentru tapetat tava
  • 5 ouă fierte

Drob de miel. Mod de preparare:

Măruntaiele mielului se pun într-o cratiţă cu apă rece pentru o oră, să iasă tot sângele din ele. Apoi se pun la fiert, se lasă să dea în clocot de câteva ori, se scot pe un tocător de lemn, se lasă să se răcească, după care se taie mărunt cu un cuţit bine ascuţit. 

Carnea mărunţită se amestecă, într-un recipient, cu ouăle bătute puţin înainte, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul, toate tăiate mărunt, sare şi piper după gust, cele două linguri de pesmet, pâinea şi laptele. Toate ingredientele se amestecă bine până se omogenizează compoziţia.

Pentru prepararea drobului se foloseşte o tavă dreptunghiulară de chec. Aceasta se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă compoziţia în tavă şi se introduc cele cinci ouă fierte pe lungime. Se introduce compoziţia în cuptor pentru 40 minute la foc mic. Se poate servi cald sau se poate păstra la frigider şi servi rece. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite