Mâncăruri indiene ideale pentru cei aflaţi la dietă: importanţa condimentelor în procesul de slăbire
0O destinaţie culinară din cele mai vechi timpuri, India inspiră prin multitudinea de arome şi reţete tradiţionale. Indienii consideră gătitul o artă, reuşind să facă cele mai spectaculoase combinaţii.
Se ştie că indienii mănâncă cea mai condimentată mâncare din lume, dar, dincolo de acest fapt, tot ei sunt şi cei care îşi venerează mâncarea, fiind mari gurmanzi. Este cunoscută dieta indiană bazată pe orez, legume şi fructe, însă puţini ştiu importanţa condimentelor în procesul de slăbire.
Cele mai întâlnite alimente din bucătăria indiană:
Chapatti – pâinea indiană

Principalul ingredient al acestui preparat este făina de grâu. Plină de carbohidraţi, acesta păstrează senzaţia de saţietate mult timp. Tipul de chapatti depinde de locul şi regiunea locală, scrie foodofy.com
Orez

Acesta este un alt ingredient frecvent consumat de indieni. Preparatele locale cu orez fac mâncarea nu doar mult mai sănătoasă, ci şi foarte delicioasă. Orezul este bogat în carbohidraţi, care vă pot menţine energic pentru o perioadă lungă de timp. Puteţi consuma un castron de orez cu două chapattis pentru a echilibra dieta.
Curry cu legume

Aceasta este una din mâncărurile cele mai comune din bucătăria indiană. Acest preparat poate îndeplini diferite cereri nutriţionale, oferind corpului vitamine, proteine şi minerale. Curry conţine antioxidanţi polifenoli numiţi curcuminoizi, compuşi care ajută organismul să funcţioneze mult mai bine.
Brânza Paneer

Acesta este un alt ingredient obişnuit în bucătăria indiană. Se aseamănă cu brânza presată Ricotta, fiind ceva mai uscată şi mai puţin sărată. Puteţi obţine o cantitate bună de proteine, minerale şi calciu consumând acest produs.
Curcuma
Acesta este unul dintre cele mai comune ingrediente care joacă un rol important în îmbunătăţirea gustului preparatelor indiene. Turmericul sau curcuma este cunoscut ca un bun antiseptic şi are agenţi care vă pot ţine departe de infecţii. Indienii adaugă fără restricţii acest ingredient în majoritatea mâncărurilor.
Frunze de curry

Folosirea frunzelor de curry în mâncărurile din India de Sud este extrem de frecventă. Poate adăuga o aromă specială preparatelor şi sunt bogate în agenţi importanţi care ajută la reducerea greutăţii, topind grăsimea din corp şi întărind rădăcina firului de păr.
Cardamom

Cardamomul are o aromă delicioasă şi adaugă un frumos parfum deserturilor indiene. Acesta accelerează metabolismul şi îmbunătăţeşte starea de sănătate a sistemului digestiv.
Chili

Acesta este o altă legumă utilizată în preparatele indiene ca ingredient principal. Puteţi obţine o cantitate suficientă de vitamina C, acceleraţi metabolismul şi reglaţi nivelul de zahăr din sânge. Chili este folosit la scară largă în preparatele indiene.
Raita
Raita este o garnitură pe bază de iaurt, o combinaţie de castravete, usturoi, precum şi roşii, morcovi, ardei, ceapă, legume murate şi condimente, cum ar fi chimen sau curcuma. Este o sursă bună de calciu şi alte minerale.