Cum faci cele mai bune frigănele pe care le-ai mâncat vreodată. Ingredientul secret dezvăluit de Jacques Pepin VIDEO

0
Publicat:

French Toast sau frigănelele, așa cum este cunoscut preparatul în țara noastră, se realizează cu ajutorul câtorva alimente pe care, cu siguranță, le ai în bucătărie. Totuși, bucătarul francez Jacques Pepin a dezvăluit rețeta sa pentru cele mai moi și gustoase frigănele, cu doar două ingrediente. Iată dovada că preparatele delicioase nu sunt neapărat și costisitoare.

Frigănele
Ingredientul secret a fost dezvăluit de Jacques Pepin. Foto: Arhivă

Pentru rețeta clasică ai nevoie de: pâine feliată, ouă, zahăr, smântână și unt. Însă, legendarul bucătar francez Jacques Pepin a dezvăluit cum face celebrele frigănele cu doar două ingrediente. Pentru preparatul delicios ai nevoie doar de înghețată de vanilie și unt. Da, înghețată. Iată ce trebuie să știi despre acest truc genial, conform Parade. 

Ingredientul secret pentru frigănele mai bune? Înghețata topită 

Acest truc a fost descoperit de Jacques Pepin. Pe vremea când lucra la Hotel Plaza Athenee din Paris, Pepin și-a dat seama că înghețata conținea toate ingredientele de care avea nevoie - zahăr, ouă și smântână- pentru a realiza frigănelele. 

Trucul s-a dovedit a fi atât de eficient, încât bucătarul francez încă mai utilizează această metodă. După cum arată și într-un videoclip publicat pe YouTube, el pune înghețata de vanilie pe o farfurie, o topește la cuptorul cu microunde, apoi înmoaie felia de pâine în înghețata topită, înainte de a o pune într-o tigaie unsă cu unt. 

De asemenea, Pepin nu este singurul care crede în „magia” înghețatei topite. Se pare că mulți alți bucătari profesioniști apelează la aceasta. 

Potrivit bucătăresei Ina Garten, poți înlocui sosul creme anglaise făcut în casă cu celebra înghețată topită de vanilie.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite