Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru supa de găluște. Secretul care o face gustoasă ca la restaurant
0Chef Sorin Bontea a obișnuit publicul cu împărtășirea secretelor culinare care fac diferența în bucătărie. Printre multe preparate, a dezvăluit și rețeta sa de supă de pui cu găluște, care a cucerit o mulțime de gospodine, potrivit Click!.
Rețetă supă de pui cu găluşte
Deși poate părea o rețetă simplă pentru cei pricepuți în bucătărie, există un ingredient secret care face supa delicioasă și găluștele pufoase.
„Care este cea mai populară supă a noastră? Eu cred că este cea cu găluște, așa că o să vă arăt cum fac eu această rețetă", spune Chef Sorin Bontea.
Care sunt ingredintele folosite
Pentru supa de găluște este nevoie, pe lângă pui, de ceapă, țelină, păstârnac, morcov, două ouă, griș, pătrunjel, sare şi praf de copt.
„Ingredientele sunt simple. Cum zice românul, asta-i tot", spune chef Sorin Bontea.
Mod de preparare: „Am pus puiul la fiert, dar ce-am făcut înainte? L-am fiert două-trei minute în altă oală, după care l-am spălat și îl pun din nou la fiert, ca să iasă supa curată. Puiul este gata, acum adaug și legumele tăiate în bucăți mari, pentru că oricum le voi scoate. Le las să fiarbă la foc mic și pun și toate cotoarele de pătrunjel în ea", a mai spus celebrul bucătar.
Chef Sorin Bontea are însă și un secret pentru obținerea unui preparat perfect. Pentru a ieși pufoase, chef Sorin Bontea pune în găluște praf de copt.
„Am ouăle și praful de copt, pe care-l amestec cu grișul, ca să nu facă cocoloașe. Batem ouăle bine, punem griș și amestecăm. Cu cât facem compoziția mai tare a găluștelor, cu atât ele vor trage mai multă supă și riști să rămâi fără zeamă. Consistența trebuie să curgă din tel și o las 5 minute, ca să se umfle grișul", a explicat chef Sorin Bontea, pe YouTube.