Croissante cu ciocolată: rețeta gustoasă și rapidă cu aluat foietaj

0
Publicat:

Croissantele franțuzești sunt un deliciu și le poți prepara destul de ușor acasă, dacă încă nu te-ai încumetat să le faci. Aluatul iese pufos și foarte aerat. Există un secret care face ca rezultatul să fie impresionant.

Croissantul franțuzesc, un desert ușor de preparat FOTO Shutterstock
Croissantul franțuzesc, un desert ușor de preparat FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 550 gr făină tip 00
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 250 ml lapte cald
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 80 g unt pentru uns foile
  • 150 gr cremă de ciocolată ( nutella, finetti).

Mod de preparare:

Aluatul pentru croissante este pe bază de drojdie, dar care nu are nevoie de dospire, precum aluatul de pâine sau  cel de cozonac. Drojdia adăugată îl ajută în timpul coacerii să se dezvolte și să devină pufos și aerat, arată hellotaste.ro.

Cum prepari aluatul:

Ia un bol mai mare și trece făina prin sită, în el. Fă o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia amestecată cu puțin lapte cald. Drojdia se lasă la activat timp de 10 minute, acoperă bolul cu un prosop. Restul de lapte cald se amestecă cu sarea, zahărul, albușul de ou și uleiul. Compoziția rezultată se pune peste drojdia activată. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se frământă aluatul timp de 10 minute.

Aluatul astfel obținut se împarte în 8 părți. „Modelează fiecare parte de aluat mai întâi într-o bilă, apoi întinde bilele în câte o foaie rotundă cu diametrul de 25 de cm. Unge suprafața fiecărei foi de aluat cu unt moale și așază-le una peste alta. Nu unge aluatul excesiv cu unt, ci doar în strat subțire. Ultima foaie de aluat o vei lăsa neunsă. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi întinde foile suprapuse până când rezultă o foaie rotundă de 45-50 de cm”, arată sursa citată.

Cum le formezi și cât se coc

Când foaia este gata, se secționează în 16 raze de cerc. La baza fiecărui triunghi format se pune cate o linguriță de nutella sau de finetti, apoi triunghiurile se rulează de la bază către vârf.

Croissantele se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la crescut 20-30 de minute, timp în care pornești cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi unge croissantele cu gălbenușul rămas și amestecat cu 1-2 linguri de lapte.

Se pun la caopt timp de 10 minute la 200 de grade Celsius. Apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace-le pentru 12-15 minute sau până când se rumenesc frumos la suprafață. Se pot servi calde sau reci, alături de o ceașcă cu ceai, cafea sau lapte.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite