Cum alegem o carne de bună calitate: sfaturi de la bucătari profesionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum alegem o carne de bună calitate
Cum alegem o carne de bună calitate

O bucată de carne dintr-un animal tânăr poate fi identificată imediat de un bucătar profesionist. Nuanţa grăsimii poate da verdictul în ce priveşte calitatea cărnii, spun specialiştii.

Vara este cunoscută ca anotimpul cel mai propice pentru grătarele la iarbă verde. Fie că alegem să petrecem weekendul cu familia sau cu prietenii, bucătarii profesionaşti vin cu sfaturi pentru a ne ajuta să alegem o carne de bună calitate.

Trebuie să aibă consistenţă densă

Bucătarii profesionişti recomandă verificare consistenţei cărnii. O carne păstrată în condiţii optime nu ar trebui să fie moale. Grăsimea devine fermă atunci când este rece, scrie BrightSide.me

Culoarea dictează calitatea

Culoarea roşie este confirmarea prospeţimii cărnii. Nu ar trebui să fie niciodată maro sau gri, nici măcar pe margini. Fiţi deosebit de atenţi când cumpăraţi carne ambalată. Verificaţi fiecare parte a pachetului.

Grăsimea trebuie să fie albă

Grăsimea de la animalele tinere întotdeauna este albă. Cu cât animalul este mai bătrân cu atât grăsimea devine mai gălbuie.

Preţul trădează calitatea inferioară

Carnea ieftină poate însemna un adaos de apă sărată sau o calitate îndoielnică. Bucătarii recomandă alegerea unei cantităţi mai mici de carne de înaltă calitate decât achiziţionarea unui kilogram de carne fără gust sau care este veche.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite