Ketchup de casă cu usturoi si busuioc
0
Fie că vă place dulce sau picant, ketchupul reuşeşte să dea savoare oricărui preparat. Folosind din produse natural, poţi pregăti pentru iarnă unul din cele mai folosite sosuri.
Ingrediente:
· 1,5-2 kg ardei capia
· 2 kg roşii
· 1 rădăcină de ţelină
· 500 g ceapă
· 1 căpăţână usturoi
· 2 foi dafin
· 1 crenguţă busuioc
· 100 ml ulei
· 100 g zahăr
Mod de preparare:
Se pun la fiert roşiile tăiate jumătate, ardeii curăţaţi, ţelina tăiată felii, ceapa în jumătate, usturoiul. Când ţelina este fiartă, se lasă să se răcorească, se scot ţelina, ceapa şi usturoiul.
Compoziţia fiartă se dă prin maşina de roşii. Se adaugă sosul de ţelină şi se pune la fiert. Se adaugă uleiul, sarea, zahărul, foile de dafin, busuioc, sare şi zahăr. Se scot busuiocul şi foile de dafin şi se toarnă compoziţia fierbinte în borcane fierbinţi.
Se înfiletează capacele.
Sursă: restaurantedelux.ro