Cozonac de post fără frământare
0S-ar putea să vă vină greu să credeţi, dar chiar da, există cel mai bun cozonac de post fără frământare, un cozonac pe care îl poţi prepara chiar şi în locul unei reţete clasice. Pentru că poate unii dintre noi pot ajunge departe cu gândul, până aproape de Crăciun, cu mirosul lui de cozonaci în casă, am pregătit pentru ei şi pentru alţi pofticioşi, o reţetă gustoasă şi reuşită de cozonac de pos fără frământare. Aşadar iată reţeta:
Cozonac de post fără frământare – Ingrediente (2 cozonaci)
1kg făină albă tip 000
80 g drojdie proaspătă
500 ml suc de portocale
200 g zahăr
160 ml ulei
4 plicuri zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie sau portocale
2 linguriţe rase de sare
Pentru umplutură
rahat şi/sau ciocolată neagră de post (sau 3 linguri cacao)
400 g nucă măcinată