Chec de dovleac cu cremă de brânză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am adaptat o reţetă cu piure de banane, înlocuindu-l cu unul de dovleac, am adăugat mirodenii şi a rezultat un delicios chec de dovleac cu cremă de brânză. Checul este moale, elastic, dar în acelaşi timp pufos. Stratul de cremă de brânză care este la mijloc este ca şi cum ai avea un strat de cheesecake coaptă într-un chec de dovleac. Smântâna asigură elasticitatea fiecărei felii din acest chec de dovleac cu cremă de brânză.

Chec de dovleac cu cremă de brânză – Ingrediente (1 chec – cam 10 felii)

Pentru aluat
1 ou
1 cană piure dovleac
1/2 cană zahăr brun, candel
1/4 cană zahăr tos
1/4 cană ulei (de preferat de cocos, dar poţi folosi şi de palmier)
1/4 cană smântână (sau iaurt grecesc)
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
1 cană făină
1/2 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
sare

Pentru crema de brânză
1 ou
150 g brânză de vaci bine scursă (sau mascarpone)
1/4 cană zahăr tos
3 linguri făină

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite