Chiftele de orez cu sos Marinara
0
Am mâncat pentru prima oară chiftele de orez cu sos Marinara, undeva prin nordul Italiei şi mi-au plăcut foarte mult. Bucătarul din acel local, mi-a vândut şi un secret: mi-a spus că toată „şmecheria“ acestei reţete constă în orez, care trebuie să fie preparat cu o zi înainte, pentru nişte chiftele reuşite şi delicioase. Un orez normal, cu bob rotund, fiert după indicaţiile de pe cutie, dar lăsat „să se odihnească“ timp de o zi.
Chiftele de orez cu sos Marinara – Ingrediente (8 chiftele)
2 căni orez fiert, răcit
1/2 cană parmezan răzuit
3 ouă
8 cuburi mozzarella
1 cană pesmet
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
2 linguri ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 cutie roşii tocate
sare
1 linguriţă zahăr
piper
1/4 linguriţă fulgi piper roşu (opţional)