Chiftele de orez cu sos Marinara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Italia, li se spune arancini şi se servesc cu fel de fel de sosuri! sursa:justataste.com
În Italia, li se spune arancini şi se servesc cu fel de fel de sosuri! sursa:justataste.com

Am mâncat pentru prima oară chiftele de orez cu sos Marinara, undeva prin nordul Italiei şi mi-au plăcut foarte mult. Bucătarul din acel local, mi-a vândut şi un secret: mi-a spus că toată „şmecheria“ acestei reţete constă în orez, care trebuie să fie preparat cu o zi înainte, pentru nişte chiftele reuşite şi delicioase. Un orez normal, cu bob rotund, fiert după indicaţiile de pe cutie, dar lăsat „să se odihnească“ timp de o zi.

Chiftele de orez cu sos Marinara – Ingrediente (8 chiftele)

2 căni orez fiert, răcit
1/2 cană parmezan răzuit
3 ouă
8 cuburi mozzarella
1 cană pesmet
ulei, pentru prăjit

Pentru sos

2 linguri ulei de măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 cutie roşii tocate
sare
1 linguriţă zahăr
piper
1/4 linguriţă fulgi piper roşu (opţional)

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite