Patru modele derivate din cele de la Dacia se vor fabrica în Turcia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specializată în montarea de Clio, uzina Renault de la Bursa, Turcia, și-ar putea diversifica în viitor producția cu modele derivate din modele Dacia precum Duster, Bigster și C-Neo.

Fabrica Renault din Turcia FOTO Renault
Fabrica Renault din Turcia FOTO Renault

În 2022, la Bursa s-au fabricat peste 206.000 de unități de Clio, dar și 41.081 Mégane Sedan, o versiune cu patru uși a celei de-a patra generații a acestei compacte. Cu toate astea Renault a constatat că este foarte departe de capacitatea maximă a acestei fabrici, care poate construi până la 390.000 de mașini pe an. Pentru a compensa parțial această subexploatare, Renault tocmai a anunțat sosirea a patru modele noi în această fabrică din Turcia până în 2027. “Conform informațiilor noastre, toate vor fi derivate din modele vândute de Dacia”, arată largus.fr.

În ciuda pieselor comune, o mare parte din caroserie și tabloul de bord vor fi specifice modelelor fabricate la Bursa, deci nu va fi o simplă operațiune de rebranduire, mai arată publicația. Primul model care va intra în fabricație în 2024, va fi derivat din Duster 3 (cod intern P1312). Acesta va avea un exterior similar cu cel al conceptului de pick-up Niagara, prezentat recent în Brazilia.

Renault Niagara
Renault Niagara

Al doilea model Dacia care va intra în producție la Bursa va fi derivat din Bigster (R1212), viitorul SUV de familie al mărcii românești, iar montajul va fi demarat în 2025. Apoi, în 2026, va veni rândul unui derivat din C-Néo să intre în producție, dar pentru piața locală se va renunța la varianta break care a fost aleasă pentru Europa de Vest și se va opta pentru un C-Néo în trei volume. În cele din urmă, în 2027, un al doilea derivat a lui Bigster (D1312) ar trebui să închidă acest program jucând în liga SUV-coupe.

Dacia Bigster Concept Foto: Dacia
Dacia Bigster Concept Foto: Dacia
Dacia C-Néo Captură largus.fr
Dacia C-Néo Captură largus.fr
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite