Jalopnik: Noul Duster ar putea fi hit în SUA

0
Publicat:

Renumit pentru capacitățile sale off-road și pentru prețul super accesibil, Duster a ajuns la a treia generație care este complet nouă. 

FOTO Dacia
FOTO Dacia

Conform Jalopnik, noul Duster se prezintă cu un design fantastic, cu îmbunătățiri tehnologice și de performanță majore, fără a sacrifica ceea ce a făcut ca modelele anterioare să fie atât de populare.

„Dacia promite că noul Duster va avea prețuri care încep sub 20.000 de euro în Europa, puțin mai mult decât modelul precedent, dar totuși cel mai accesibil SUV din segment. Odată cu creșterea popularității noului Trax de la Chevy și a mașinilor precum Subaru Crosstrek Wilderness, credem că Dacia Duster ar putea fi un hit în SUA”, a susține Jalopnik.

Noul Duster se bazează pe aceeași platformă CMF-B care stă la baza modelelor Dacia Jogger și Sandero, precum și a modelelor Renault Clio și Captur și Nissan Juke și Note. Dacia spune că noua platformă a permis obținerea unui spațiu mai mare pentru pasageri și bagaje decât până acum, fără a mări semnificativ dimensiunile modelului.

Motorizări

Ca motorizări, în primul rând noul Duster dispune de un nou motor turbo de 1,2 litri cu 3 cilindri, are un sistem mild-hybrid de 48 de volți cu o baterie de 0,9 kWh. Sistemul dezvoltă 128 de cai-putere și poate veni doar cu o cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune integrală. Dacia spune că acest sistem de propulsie este mai eficient decât un motor echivalent non-hibrid. De asemenea, mai avem și un model full-hybrid, care asociază un motor de 1,6 litri cu 4 cilindri în linie cu o baterie de 1,2 kWh și două motoare electrice, pentru un total de 140 de cai-putere. Acest sistem de propulsie poate fi condus în modul complet electric timp de 80% din timp în orașe, potrivit Dacia, iar ambele hibride au frânare regenerativă.

Există, de asemenea, o versiune entry-level mild-hybrid turbo de 1,0 litri cu 3 cilindri, care utilizează atât benzină (rezervor 50 de litri), cât și GPL (50 de litri), iar aici autonomia cu un plin de carburant va fi greu de egalat.

Duster 4×4 are cinci moduri de rulare diferite, inclusiv pentru zăpadă, noroi/nisip și un mod general off-road care distribuie automat cuplul pe fiecare punte. Noul Duster dispune, de asemenea, de un sistem de control al coborârii în pantă și de informații off-road pe sistemul de infotainment, adică dotări dedicate mașinilor concepute să meargă pe „coclauri”.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite