Top Gear are doar cuvinte de laudă la adresa noii generații de Dacia Duster: „Arată puțin prea bine!” VIDEO

0
Publicat:

A treia generație a Daciei Duster se prezintă cu un design mai robust și cu mai multă personalitate, fără a sacrifica ceea ce a făcut ca modelele anterioare să fie atât de populare. Revista britanică Top Gear consideră că arată extraordinar.

Revista Top Gear a analizat noul model Duster Foto: Top Gear
Revista Top Gear a analizat noul model Duster Foto: Top Gear

Sub sloganul „Mai Duster decât oricând”, Dacia continuă povestea modelului care a devenit o referință pe piață și o emblemă a mărcii. Noul Duster se bazează pe aceeași platformă CMF-B care stă la baza modelelor Dacia Jogger și Sandero, precum și a modelelor Renault Clio și Captur și Nissan Juke și Note. 

A treia generație de Duster e văzută cu ochi buni și de revista britanică Top Gear. Tom Ford, editorul asociat revistei, susține că noul model „a crescut cu siguranță”, dar se întreabă dacă acest motiv ar trebui să fie unul de îngrijorare. Jurnalistul a vrut să afle dacă noul Duster mai este un erou al clasei muncitoare sau dacă a devenit puțin mai pretențios.

A treia generație a unui favorit Top Gear a crescut cu siguranță - ar trebui să ne îngrijorăm? Deși suntem mari fani ai Daciei Duster aici pe TopGear.com, există un ușor sentiment de neliniște în jurul acestei noi generații. De ce? Ei bine, arată puțin... prea bine, clar. Puțin prea mult echipament și fantezie pentru ceea ce se presupune a fi un erou muncitor, serios și ieftin”, susține Top Gear.

Noul Duster dispune de un ansamblu de elemente de protecție care înconjoară într-un mod armonios și inspirat întreaga parte inferioară a caroseriei, de la bara frontală, continuând cu pasajele roților, cu protecțiile laterale și terminând cu bara din spate. Impresia generală creată este cea a unui vehicul robust, pregătit pentru incursiunile outdoor!

image

Oferă calități off-road unice pe piața modelelor 4x4, care nu sunt echipate cu transmisii cu rapoarte scurte. Dispune de o transmisie 4x4 Terrain Control cu 5 moduri de conducere: auto, zăpada, noroi/nisip, off-road și eco.

Elementele de protecție din jurul mașinii sunt realizate de un material inventat de inginerii Dacia, care nu este vopsit și, prin urmare, nu va fi afectat vizibil în caz de zgâriere. Încă din faza de proiectare a vehiculului au fost prevăzute accesorii precum: „Pack Sleep”, portbagaj de pavilion.

Va avea un sistem de control al vitezei la coborâre, deosebit de util în off-road sau la coborârea unor pante abrupte. Noul Duster dispune de bare de pavilion modulabile și de ingeniosul sistem de accesorii Dacia YouClip, un sistem care permite fixarea a numeroase accesorii în zone cheie din habitaclu.

Dispune de echipamente menite să ușureze viața la volan a șoferului. Începând cu nivelul de echipare Journey (standard) și Extreme (opțional), este disponibilă frâna de parcare electrică. Nivelele de echipare Extreme/Journey dispun în serie de oglinzi retrovizoare exterioare reglabile și escamotabile electric.

Tom Ford Captură video: Top Gear
Tom Ford Captură video: Top Gear

Simt că Duster a crescut destul de mult. Nu mai poate fi considerată ca o mașină pentru un buget redus. Dar Dacia insistă că aceasta va oferi totuși un raport calitate-preț suprem și va fi una dintre cele mai accesibile mașini din segment. Deci, presupun doar 18.000 de lire sterline pentru modelul de bază. Dacă Dacia va menține costul jos și va oferi toate aceste lucruri, atunci va rămâne în topul listei. Este destul de bun!”, concluzionează Tom Ford pentru Top Gear.

Oamenii sunt impresionați de modul în care arată noul Duster

Recenzia făcută de Top Gear are peste 320.000 de vizualizări și sute de comentarii: „Sincer, este uimitor. Efortul și dragostea depuse în această mașină relativ accesibilă sunt nebunești în 2023”, spune o persoană.

Mașina este pe placul majorității. „Au nimerit-o în stil mare. Interiorul și exteriorul sunt mai frumos proiectate decât 99% din toate celelalte mașini”, se arată într-un comentariu.

Cel mai bun compliment pe care îl pot face este că acesta este un pachet genial, indiferent de preț. Ar trebui să atragă o categorie complet nouă de cumpărători. Bravo Dacia!”, a scris o altă persoană.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite