10 mituri nesănătoase despre... sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părul ud ori mersul în picioarele goale pe podeaua rece nu provoacă răceli.
Părul ud ori mersul în picioarele goale pe podeaua rece nu provoacă răceli.

Guma de mestecat se lipeşte de stomac, te poţi îmbolnăvi dintr-un sărut, iar magneziul te scapă de cârceii din gambe - există o mulţime de mituri şi sfaturi legate de sănătatea noastră. Din păcate, multe sunt false. Iată 10 dintre ele.

1. Alcoolul ajută la digestie

Nu poţi refuza să dai noroc. Toată lumea ştie că după o masă copioasă un ultim păhărel nu face decât să ajute la digestie. Din păcate, această înţelepciune este una dintre erorile de îngrijire a sănătăţii. De fapt, alcoolul încetineşte digestia. Pentru că micşorează aciditatea stomacului şi împiedică sucul gastric să-şi facă treaba. Mai mult, ficatul se ocupă de descompunerea alcoolului şi lasă alimentele la urmă. Cu alcool în sânge, senzaţia neplăcută de balonare rămâne mai multă vreme.

2. Prin sărut se transmit boli

Gurile rele spun că prin sărut ar putea fi transmise boli periculoase. Nu le luaţi în seamă şi nu vă ignoraţi inutil partenerul, pentru că aceasta e doar o poveste. Este adevărat că prin sărut se transmit circa 10.000 de germeni. Numai că, în general, este vorba despre bacterii inofensive care se reegăsesc în cavitatea bucală. Sărutul este, de fapt, foarte sănătos - dincolo de plăcere, ajută la întărirea sistemului imunitar.

Citește în continuare alte opt mituri, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
Ce ascund durerile de mâini

Iată de ce este bine să consumi broccoli!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite