Paula Badosa, out de la Australian Open! Turneul pierde un alt nume mare. Româncele debutează cu meciuri de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce I-a pierdut pe liderul Carlos Alcaraz la masculin și pe Naomi Osaka, Venus Williams sau Emma Răducanu la feminin, uturneul Aurstalian Open va fi văduvit de prezența alte jucătoare de top: Paula Badosa, numărul 11 mondial.

Paula Badosa, ultima jucătoare care se retrage de la Australian Open. Foto EPE EFE
Paula Badosa, ultima jucătoare care se retrage de la Australian Open. Foto EPE EFE

Jucătoarea din Spania a postat un mesaj pe rețelele sociale prin care a anunțat că s-a retras din cadrul turneului de la Australian Open.

"Vești proaste. În timpul meciului din sferturile de finală de la Adelaide, m-am accidentat și în urma rezultatelor primite am aflat că va trebui să fiu indisponibilă câteva săptămâni. Este trist să ratez Australian Open anul acesta, dar chiar îl voi rata. Voi face tot ce pot să mă întorc cât mai curând posibil”, a anunțat Badosa.

Româncele au parte de lupte grele

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 27, o va întâlni pe chinezoaica Saisai Zheng în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Grand Slem al anului, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi la Melbourne.

Begu (32 ani, 28 WTA) a întâlnit-o până acum de trei ori pe Zheng (28 ani, fără clasament mondial la simplu), având o singură victorie, anul trecut, în primul tur la Melbourne Summer Set 1, cu 3-6, 7-5, 6-4. Zheng s-a impus în primele două confruntări directe, în 2013 la Ningbo (China), cu 6-4, 6-1 în primul tur, şi în 2019 la Hua Hin (Thailanda), cu 6-2, 6-4, în optimi.

Sorana Cirstea, în fața unui debut de foc la Australian Open. Foto EPA EFE
Sorana Cirstea, în fața unui debut de foc la Australian Open. Foto EPA EFE

Sorana Cîrstea (32 ani, 43 WTA) o va înfrunta în prima rundă la Melbourne pe incomoda jucătoare kazahă Iulia Putinţeva (28 ani, 51 WTA), în faţa căreia a pierdut trei din cele cinci meciuri directe. Putinţeva are ascendentul ultimelor două dueluri, câştigate în 2018 (Istanbul) şi 2019 (Nurnberg).

Ana Bogdan (30 ani, 61 WTA) va primi replica maghiarei Anna Bondar (25 ani, 79 WTA), pe care a învins-o în 2019, în primul tur la Istanbul, cu 2-6, 6-3, 6-3.

Jaqueline Cristian (24 ani, 143 WTA) va avea una dintre cele mai dificile adversare, americanca Jessica Pegula (28 ani), a treia favorită, aceasta fiind prima lor confruntare.

Patricia Ţig (28 ani), aflată pe locul 790 în lume (clasament protejat), va avea un meci dificil cu chinezoaica Shuai Zhang (33 ani, 24 WTA), cap de serie numărul 23.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu o va întâlni în primul tur pe cehoaica Marie Bouzkova, a 25-a pe lista capilor de serie, în timp ce britanica de origine română Emma Răducanu o va înfrunta pe germanca Tamara Korpatsch.

România participă cu cinci jucătoare la Australian Open, după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu după un test antidoping pozitiv la US Open, iar Gabriela Ruse, Irina Bara, Gabriela Lee şi Alexandra Cadanţu-Ignatik au fost eliminate în calificări.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite