Djokovici - Nadal, duel de vis la Australian Open: Când se pot întâlni cei doi coloși

0
Publicat:

Dacă la fete, deținătoarea trofeului, Ashleigh Barty (26 de ani), s-a retras din activitate, încă de anul trecut, în schimb, la băieți, Rafael Nadal (36 de ani, 2 ATP), campionul en-titre, abordează turneul din postura de principalul favorit. Asta deoarece, liderul mondial, Carlos Alcaraz, a fost nevoit să renunțe la primul Grand Slam al anului, din motive medicale.

Novak Djokovici și Rafael Nadal au câștigat Australian Open de 11 ori împreună.
Novak Djokovici și Rafael Nadal au câștigat Australian Open de 11 ori împreună.

La tragerea la sorți de joi de la Melbourne, Nadal a primit un meci incomod în turul I, cu britanicul Jack Draper (21 de ani, 40 ATP). Acesta e participant la Next Gen ATP Finals 2022 şi, vineri, va juca în semifinalele turneului Adelaide International 2, cu sud-coreeanul Soonwoo Kwon (84 ATP). Draper a avansat până în careul de ași, după victorii cu Sonego (44 ATP), Paul (35 ATP) și Khachanov (20 ATP), toate fără set pierdut!

Nadal, în schimb, chinuit de probleme medicale, e în căutarea primului succes din 2023. Aflat pe partea opusă a tabloului, Rafa îl poate întâlni pe Djokovici, doar în finala turneului de la Australian Open.

Eurosport va transmite Australian Open, între 16 și 29 ianuarie.

Marii absenți de la Australian Open 2023

*Carlos Alcaraz (1 ATP) – Accidentat

*Gael Monfils (83 ATP) – Accidentat

*Simona Halep (12 WTA) – Suspendată provizoriu pentru dopaj

*Naomi Osaka (47 WTA) – Însărcinată

*Venus Williams (658 WTA) – Accidentată

Va fi, de asemenea, prima ediție a turneului după retragerea din activitate a unor nume sonore, precum Roger Federer, Serena Williams și Ashleigh Barty, ultima fiind deținătoarea trofeului, după triumful de anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite