Gabriel Trifu a trimis convocările. Cu cine joacă România împotriva fraților Tsitsipas în Cupa Davis

0
Publicat:

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis, Gabriel Trifu, a convocat 5 jucători pentru întâlnirea dintre România şi Grecia programată în perioada 3-4 februarie, la Atena, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Stefanos Tsitsipas va fi adversarul ”tricolorilor” în Cupa Davis. Foto Getty images
Stefanos Tsitsipas va fi adversarul ”tricolorilor” în Cupa Davis. Foto Getty images

Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu) vor încerca să le facă față grecilor, care îl au ca jucător principal pe Stefanos Tsitsipas (25 de ani), tenismen aflat în Top 10 ATP la simplu.

Starul elenilor va fi ajutat de jucători aflați la sute de locuri distanță: Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP), dar și de fratele său, Petros Tsitsipas (23 de ani), care se află pe poziția 95 la dublu.

Jucăm pentru menținerea în Grupa Mondială I

Echipa României întâlneşte selecţionata Greciei în perioada 3-4 februarie, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena, în play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis. România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa.

România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac. În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia.

Stefanos Tsitsipas, unul dintre favoriții de la Australian Open 2024, a fost eliminat încă din faza 16-imilor. Finalist anul trecut, grecul a pierdut 1.000 de puncte, astfel că la începutul săptămânii viitoare va cădea de pe poziția 7 mondială până pe locul 10.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite